Oct 172017
 

iPhone 8

Kuinka paljon hinnalla on merkitystä älypuhelinten kameroita vertaillessa? Tähän kysymykseen vastausta lähti hakemaan yhdysvaltalainen PhoneArena, joka on julkaissut tänään vertailun Nokia 6:n ja iPhone 8 Plussan välillä. Vertailun tarkoituksena ei ole niinkään hakea voittajaa (iPhone 8 Plussan kameran ollessa selvästi parempi), vaan esitellä, minkälainen ero lippulaivamallin ja keskihintaluokan puhelinten välillä tänä päivänä on.

Vertailu keskittyy etenkin hämärässä otettuihin kuviin, joissa esille nousee iPhone 8 Plussan kameran suurempi aukko, optinen kuvanvakain ja True Tone -salama. Puhelin tuottaa Nokia 6:tta parempaa jälkeä etenkin valotuksen osalta, mutta myös tarkennuksessa ja yksityiskohdissa on eroja. Nokia 6:n eduksi voidaan puolestaan lukea puhelimen värintoisto, joka on osassa kuvia iPhone 8 Plussaa parempaa. Ero korostuu Nokia 6:n hyväksi erityisesti maisemakuvissa, kun taas henkilökuvissa iPhonen True Tone -salama takasi luonnollisemman lopputuloksen.

Vaikka kokonaisuudessaan iPhone 8 Plus on kuvanlaadussa Nokia 6:tta edellä, on vertailussa otettava huomioon myös hinta. Kun Nokia 6:n 249 euron hintaa vertaa iPhone 8 Plussan 939 tai 1 109 euron hintaan (muistimäärästä riippuen), voi Nokia 6:n todeta tarjoavan hintaansa nähden varsin kelvollisen kameran. Tarvittaessa Nokia 6:n ostajalle jää myös hyvin rahaa esimerkiksi järjestelmäkameran ostamiseen.

Kaikki vertailukuvat iPhone 8 Plussan ja Nokia 6:n välillä ovat nähtävissä PhoneArenan kuvagalleriasta.

Nokia-älypuhelinten ohjelmiston rajoituksia ollaan avaamassa.

Nokia 6:n kamera on selvästi iPhone 8 Plussaa heikompi, mutta nelinkertainen hinta nostaa esille kysymyksen parempiin kuviin vaadittavasta panostuksesta.

Onko hinnalla merkitystä? Teknologiasivusto vertaili iPhone 8 Plussan ja Nokia 6:n kamerat
Lähde: Mobiili.fi