Apr 072019
 
AirPlay ei enää toimi Netflix-sovelluksessa.

AirPlay ei enää toimi Netflix-sovelluksessa.

Netflix on poistanut sovelluksestaan Applen iOS-käyttöjärjestelmän laitteille eli iPhoneille ja iPadeille tuen Applen AirPlay-toiminnolle.

AirPlayn avulla laitteista on voinut siirtää sisältöä katseltavaksi suuremmalle ruudulle.

Netflix kertoi AirPlay-tuen poistumisesta verkkosivuiltaan löytyvässä tiedoksiannossa: ”AirPlayn käyttöä Netflixin kanssa ei enää tueta teknisten syiden vuoksi.” Asiasta uutisoi ensimmäisten joukossa muun muassa MacRumors-sivusto.

AirPlay-tuki on löytynyt Netflixin sovelluksesta vuodesta 2013 asti, mutta nyt se Netflixin mukaan poistettiin AirPlay-tuen laajentuessa uusiin kolmansien osapuolten laitteisiin, käytännössä siis Apple TV -lisälaitteen ohella suoraan televisioihin, joita on tulossa AirPlay-tuella usealta eri valmistajalta.

”Haluamme varmistaa, että jäsenillämme on loistava Netflix-kokemus käyttivätpä he sitten mitä laitetta tahansa. AirPlay-tuen tullessa kolmansien osapuolten laitteisiin, ei ole tapaa erottaa laitteet toisistaan (onko kyseessä Apple TV vai ei) tai sertifioida näitä kokemuksia. Näin ollen olemme päättäneet lopettaa Netflixin AirPlay-tuen varmistaaksemme katselukokemuksen tason saavuttamisen jatkossakin. Jäsenet voivat jatkaa Netflixin käyttöä sovelluksilla Apple TV:ssä ja muissa laitteissa”, on Netflix kommentoinut päätöstään.

Käytännössä Netflixin mukaan laajenevan AirPlay-laitetuen myötä toiminnon tukeminen ja hyvän kokemuksen varmistaminen on muuttunut liian hankalaksi.

Suuri menetys Netflixin AirPlay-tuen poistuminen ei ole, koska kuten sanottua, Netflix löytyy sovelluksena niin Apple TV:lle kuin myös useimmille älytelevisioille ja muille laitteille.

Apple on lisännyt panoksia AirPlay-tuen laajentamiseen useiden muiden valmistajien televisioihin, jotta sen uudistuva Apple TV -palvelu ja Apple TV+:n alle kerätyt alkuperäissisällöt olisivat laajasti katseltavissa.

Netflix ei osallistu Applen TV-hankkeisiin, joihin kuuluu Yhdysvalloissa myös muiden sisältötilauspalvelujen jälleenmyyntiä Apple TV Channels -palvelussa. Netflixin ja Applen suhde on kiristynyt muutenkin viime aikoina: Netflix ei tarjoa enää tilausmahdollisuutta Applen App Storen kautta, koska se haluaa välttää Applen maksuista perimän 30 prosentin tai vuoden tilaamisen jälkeen 15 prosentin komission.

Netflix poisti tuen Applen AirPlaylle sovelluksestaan – nyt selvisi syy
Lähde: Mobiili.fi