Oct 152018
 
Google Pixel 3 XL.

Google Pixel 3 XL.

Näyttötestaaja DisplayMate on ottanut syyniinsä Googlen tuoreen Pixel 3 XL -älypuhelimen näytön. Laitteessa on 6,3 tuuman OLED-kosketusnäyttö 2960 × 1440 pikselillä, 18,5:9-kuvasuhteella ja HDR-tuella. Viime vuoden Pixel 2 XL:ssä oli LCD-näyttö ja Googlen päätös vaihtaa näyttötekniikkaa on ollut hyvä.

Kokonaisuudessaan Pixel 3 XL:n näyttö on erittäin hyvä. DisplayMaten testeissä kaikilla osa-alueilla näyttö sai erittäin hyvän tai erinomaisen arvosanan. Pixel 3 XL:n DisplayMaten antama kokonaisarvosana on A+. Saman arvosanan ovat saaneet Applen iPhone XS Max ja Samsungin Galaxy Note9.

Pixel 3 XL:n näyttö saa kehuja muun muassa tarkasta värientoistosta ja kontrastista sekä erinomaisista katselukulmista. Kirkkaudessa näyttö jää kuitenkin iPhone XS Maxin ja Galaxy Note9:n jalkoihin. Koko näytön kirkkaus Pixel 3 XL:ssä on parhaimmillaan 406 nitiä. Tarvittaessa näyttö on kuitenkin erittäin himmeä kahden nitin kirkkaudellaan.

30 asteen kulmasta katsottaessa Pixel 3 XL:n näytön kirkkaus laskee vain 28 prosenttia. Se on erittäin hyvä tulos ja vastaava luku on iPhone XS Maxilla 25 prosenttia ja Galaxy Note9:llä 27 prosenttia.

Testin kaikki tulokset voit käydä lukemassa DisplayMaten verkkosivuilta.

Näyttötestaaja: Uudessa Google-puhelimessa huomattavasti edeltäjää parempi näyttö
Lähde: Mobiili.fi