Sep 242018
 
iPhone XS Max ja iPhone XS ovat varustettu laadukkailla OLED-näytöillä. Oikealla olevan iPhone XS:n näytöllä näkyvä oletustaustakuva jättää loven piiloon ollessaan musta yläreunasta.

iPhone XS Max ja iPhone XS sisältävät kumpainenkin erittäin laadukkaan näytön.

Viime vuonna julkaistu iPhone X sisälsi siihen aikaan parhaan älypuhelinnäytön, ja seuraaja näyttää jatkavan samoilla jalanjäljillä. Tämän vuoden huippumalli iPhone XS Maxissa on nimittäin paras näyttö, mitä älypuhelinmaailmassa ollaan nähty.

DisplayMate antoi iPhone XS Maxin 6,5-tuumaiselle OLED-näytölle arvosanan A+. Kyseessä on sama arvio, minkä tähän asti parhaaksi tituleerattu Samsungin Galaxy Note9 ja viime vuodelta tuttu iPhone X ansaitsivat, mutta iPhone XS Max parantaa kaksikkoon nähden usealla tavalla.

Testien mukaan iPhone XS Max saavutti ennätystuloksen muun muassa seuraavilla osa-alueilla:

  • Paras maksimikirkkaus OLED-näytössä (660 nitiä)
  • Korkein absoluuttinen väritarkkuus (0.8 JNCD), joka on käytännössä erottamaton täydellisestä
  • Suurin kontrastisuhde jaettuna muiden OLED-älypuhelinten kanssa (ääretön)
  • Alhaisin näytön heijastavuus (4,7 prosenttia)
  • Pienin kirkkauden vaihtelu katselukulman mukaan (25 prosenttia 30 asteen katselukulmassa)
  • Korkein erotettava tarkkuus, 2,7K ja 2688 x 1242 pikseliä (4K-tarkkuuden tuomaa etua ei erota älypuhelimen pienikokoisella näytöllä)

”Laboratoriotason kattavan testauksemme perusteella iPhone XS Maxin näyttö on älypuhelimelle vaikuttava. Näyttö on lähes oppikirjamainen täydellisine kalibrointeineen ja suorituskykyineen”, kehuu DisplayMate raporttinsa yhteydessä.

Raportin mukaan tulokset pätevät pitkälti myös iPhone XS:n 5,8-tuumaiseen näyttöön, joka on tekniikaltaan pitkälti XS Maxin kuvaruutua vastaava.

Testiraportti kokonaisuudessaan on luettavissa DisplayMaten verkkosivuilla.

Näyttötestaaja: iPhone XS Maxissa paras näyttö älypuhelimessa
Lähde: Mobiili.fi