Apr 242018
 

Googlen parin viikon päästä järjestettävän vuotuisen Google I/O -konferenssin yhteydessä palkitaan jo perinteiseen tapaan myös Androidin Google Play -sovelluskaupan parhaita sovelluksia. Tällä kertaa voittajat julkistetaan jo päivää ennen Google I/O:n alkua eli 7. toukokuuta.

Nyt Google on julkistanut vuoden 2018 Google Play Awards -palkintojen ehdokkaat voittajiksi eri kategorioissa, joita on tänä vuonna yhdeksän kappaletta.

Parhaimmat sovellukset valitsee Google painottaen sovellusten laatua, designia ja toimintaa. Lisäksi sovelluksilta vaaditaan korkeaa arvosanaa kaupan arvioissa sekä Android-käyttöjärjestelmän parhaiden käytäntöjen seuraamista. Lisäksi mukaan on kunakin vuonna mahdollista päästä vain uusien tai merkittävän päivityksen viimeisen vuoden aikana saaneiden sovellusten.

Tänä vuonna ei palkita suoraan parasta peliä tai parasta sovellusta. Sen sijaan palkinnon saavat esimerkiksi paras hittisovellus, erottuva itsenäisen indie-kehittäjän peli, paras yhteisöä rakentava sovellus sekä erottuva hyvinvointisovellus.

Kaikki kategoriat ja ehdokkaat löytyvät alta.

Paras hittisovellus

Paras lisätyn tai virtuaalitodellisuuden kokemus

Paras saavutettavuuskokemus

Erottuva hyvinvointisovellus

Erottuva indie-peli

Erottuva startup-yrityksen sovellus

Erottuva sovellus suunnattuna miljardeille käyttäjille (eli huomioiden myös vähemmän kehittyneiden alueiden tarpeet)

Paras sosiaalinen vaikutus

Paras yhteisöä rakentava peli

Nämä sovellukset ovat Androidin sovelluskaupan huippua – katso eri Google Play Awards -palkintokategorioiden ehdokkaat
Lähde: Mobiili.fi