Oct 282015
 

facebook logoFacebook tekee uudistuksia viestipalveluunsa. Muutosten avulla sekä tuntemattomien tavoittaminen että ei-kaivattujen viestien torjuminen on aiempaa suoraviivaisempaa.

Facebookin viestintätuotteiden kehitystä johtava David Marcus ilmoitti tiistaina palvelumuutoksesta. Yhtiö tuo Messenger-viestipalveluunsa erityiset Message requestit eli viestipyynnöt, joiden avulla tuntemattomia voi tavoitella pelkän nimen perusteella.

Aiemmin tuntemattomien henkilöiden viestit ovat päätyneet käyttäjän Muut-kansioon, johon ne helposti myös unohtuvat. Jatkossa käyttäjälle näytetään tuntemattoman lähettäjän viestin saapuessa viestipyyntö, jonka hän voi joko hyväksyä tai hylätä. Näin viestit eivät enää jää huomiotta.

Samalla Facebook on halunnut pitää huolta käyttäjien yksityisyydestä. Viestipyynnöt eivät tästä syystä näytä lähettäjälle, onko viesti hyväksytty, hylätty tai edes nähty. Vastaanottaja voi siis huoletta poistaa pyynnöt, joita ei kaipaa, ilman stressiä hylkäämistiedon etenemisestä.

Uuden viestiominaisuuden päivittäminen Facebook Messenger -sovelluksiin on nyt alkanut. Marcuksen mukaan tulevina kuukausina on luvassa lisää uudistuksia ihmisten löytämiseen ja yhteydenpitoon.

Viestipyyntö voi tulla tarpeeseen vaikkapa festarituttua tai lompakkonsa hukannutta tavoitellessa

Viestipyyntö voi tulla tarpeeseen vaikkapa festarituttua tai lompakkonsa hukannutta tavoitellessa

Näin tavoitat tuntemattoman tehokkaammin Facebookissa
Lähde: Mobiili.fi