Sep 172017
 

iPhone X.

Applen uusi iPhone X -malli on tulossa myyntiin marraskuussa. Kyse on toistaiseksi kalleimmasta iPhone-mallista, joka on tulossa Suomessa kauppoihin kahtena erihintaisena versiona. Halvempi 1 179 euroa maksava malli sisältää 64 gigatavua tallennusmuistia ja kalliimpi 1 349 maksava malli 256 gigatavua tallennusmuistia.

Kiinalainen Ichunt on hiljattain arvioinut uuden iPhonen valmistuskustannukset ja päätynyt arviossaan 412,75 dollariin eli 345,55 euroon. Kalleimmaksi komponentiksi Ichunt nimeää Samsungin valmistaman OLED-näytön, jolle tulee hintaa 80 dollaria eli 67 euroa. Uusi A11 Bionic -suoritin ja Face ID -kasvojentunnistustekniikka puolestaan maksavat kumpikin noin 25 dollaria eli 21 euroa.

Vaikka katteet ovat iPhone X:ssä kohdallaan, ei Apple ole suinkaan ainoa yritys, jonka lippulaivamallin myyntihinta ylittää selvästi valmistuskustannukset. Esimerkiksi Galaxy S8:n valmistaminen maksaa Samsungille arviolta 257 euroa, mutta suositushinta oli Suomessa julkaisun aikaan 829 euroa.

Puhelinten valmistuskustannuksia tarkastellessa on myös hyvä ottaa huomioon, että kustannukset lasketaan komponenttien hinnoista. Näin ollen valmistuskustannuksiin ei sisälly esimerkiksi suunnittelusta, logistiikasta, markkinoinnista tai ohjelmistokehityksestä aiheutuvia kustannuksia.

Kallein yksittäinen komponentti uudessa iPhone X:ssä on Samsungin valmistama OLED-näyttö. Hintaa näytöllä on arviolta 67 euroa.

Näin paljon iPhone X:n valmistaminen maksaa Applelle – jälleenmyyntihinta jopa 1350 euroa
Lähde: Mobiili.fi