Sep 132017
 
Uudet iPhone X -mallit.

Uudet iPhone X -mallit.

Apple julkisti tänään kolme uutta iPhone-mallia, iPhone 8:n ja iPhone 8 Plussan sekä uuden iPhone-malliston huippumallin iPhone X:n.

iPhone 8 -mallit.

iPhone 8 -mallit.

Laitamme alla uutuuskolmikon vertailuun keskenään sekä verrattuna edeltäjiinsä, iPhone 7 -puhelinmalleihin.

iPhone 8:n ja iPhone 8 Plussan tärkeimmät tekniset uudistukset ovat uusi Apple A11 Bionic -järjestelmäpiiri sekä tuki langattomalle lataukselle. Ulkoisesti uutta on myös muutos rakenteessa: yhtenäinen alumiinirakenne väistyy takaa lasisen rakenteen tieltä.

Uusi iPhone X kohoaa muiden yläpuolelle uudella 5,8 tuuman näytöllään, joka on ensi kertaa ikinä iPhonessa toteutettu OLED-näyttöteknologialla. OLED-näytöt tarjoavat tyypillisesti LCD-näyttöjä rikkaamman väritoiston ja paremman kontrastin. Lisäksi iPhone X:ssä ei ole enää Touch ID:tä, vaan tilalle on tullut uusi Face ID -kasvontunnistus.

Kaikki kolme uutuus-iPhonea saavat näyttöönsä iPad Prosta tutun True Tonen, joka säätää näytön valkotasapainoa ympäristön valoisuuden mukaan parantaen selvästi näytön luettavuutta. iPhone X:ssä on ainoana HDR-tuki rikkaammalle väritoistolle.

Kameroissa uudet iPhone X, iPhone 8 ja iPhone 8 Plus ovat aiempaa parempia. iPhone 8 -puhelimissa parannukset eivät näy alla listatuissa teknisissä tiedoissa, mutta Applen mukaan kummassakin käytettävät kennot ovat uusia. iPhone X lisää optisen kuvanvakaimen myös toiseen takakameraan, joka on varustettu myös suuremmalla aukolla parantaen hämäräkuvausta. Videokuvaus onnistuu myös uutuuksissa suuremmilla nopeuksilla.

Etukameran osalta iPhone X:n uudet sensorit mahdollistavat myös siihen takakaksoiskameran tapaan tuen Muotokuva-boke-efekti-tilalle sekä uudelle Muotokuvavalo-tilalle ja animoiduille Animoji-emojeille.

Niin iPhone 8, iPhone 8 Plus kuin iPhone X tukevat myös ensi kertaa iPhoneissa langatonta latausta sekä pikalatausta.

Yhteyksissä uutuuksien tärkeimpiä parannuksia ovat Bluetooth 5.0 -tuki ja laajempi paikannustuki.

iPhone 7 ja iPhone 7 Plus jatkavat myynnissä jatkossa 32 ja 128 gigatavun tallennusmuistilla. iPhone 8 ja iPhone 8 Plus tulevat myyntiin 22. syyskuuta, iPhone X 3. marraskuuta.

Näin ominaisuudet ovat paremmat – vertailussa uudet iPhonet ja edeltäjänsä
Lähde: Mobiili.fi