Sep 012017
 

IFA-messuilla hyöri iloisena myös Alcatel, joka ehti pyöräyttää ilmoille jopa neljä uutta älypuhelinmallia, jotka kantavat seuraavanlaisia nimiä: Idol 5, Idol 5S, A7 ja A7 XL. Seuraavassa pieni yhteenveto jokaisesta.

Alcatel Idol 5S

Yhtiön lähimmäksi huippupuhelinta pääsevä Alcatel Idol 5S, joka on muuten eri luuri kuin Amerikan-kaimansa, kantaa sisuksissaan kahdeksanytimistä MediaTekin Helio P20 -järjestelmäpiiriä. Näytön virkaa toimittaa 5,2-tuumainen, 1080p LCD-näyttö, jolla on ilo katsella ainakin oletettavasti hyvälaatuisia 12 megapikselin valokuvia. Takakamerasta muuten löytyy f2,0-aukko, ja selfieitä räpsitään 8 megapikselin voimalla.

RAM-muistia löytyy 3 gigatavua ja tallennustilaa se tavallinen, 32 gigatavua. Akku potkaisee 2850 milliampeeritunnin voimalla.

Alcatel Idol 5

Alcatel Idol 5 on hyvin pitkälti 5S, mutta hieman eriävällä kameralla. Megapikseleitä on yllättäen yksi enemmän, 13, mutta sehän ei tunnetusti kerro koko totuutta. Etukamera on näppituntumalla hyvin tavallinen viiden megan tusinatuote. Rautapuoli paljastaa toisen muutoksen. 5S:n kahdeksan ydintä on puolitettu MediaTek MT6753 -järjestelmäpiirillä.

Idol 5 on nyt julkaistu. Metallinharmaan tai metallinmustan kädenjatkeen saa omakseen 240 eurolla.

Alcatel A7 XL

Alcatel A7 XL on nimensä mukaisesti varsin kookas. Kuuden tuuman 1080p LCD -näyttö tarvitsee kaverikseen samalla tavalla tömäkän 4000 milliampeeritunnin akun. RAM-muistia on tutut 3 gigatavua, ja sydämenä sykkii MediaTekin MT6750 -järjestelmäpiiri.

Tällä uutuudella on muista poiketen ässä hihassaan, ja se liittyy takakameraan, joita on muuten kaksi. Toinen ottaa 12 megapikselin kuvia, toinen puolestaan kahden. Tällä pyritään saamaan aikaan luonnollisemman näköinen sumennusefekti kuvattaessa.

Musta ja kultainen A7 XL julkaistaan marraskuussa 280 euron hintalapulla.

 

Alcatel A7 

Alcatel A7 sisältää paljon samaa edellä esitellyn isoveljensä kanssa, mutta joutuu pärjäämään yhdellä takakameralla, joka tosin on numeraalisesti vakuuttavampi 16 megapikselillään. Akun koko on sama 4000 milliampeerituntia, jonka pitäisi 5,5-tuumaisella näytöllä kestää mukavasti. Näyttökin on sama ja hyödyntää LCD-teknologiaa.

A7:n saa omakseen vaikka tänään 230 euron panostuksella.

Myös Alcatel rellesti IFA-messuilla – yhdellä uutuudella ässä hihassaan
Lähde: Mobiili.fi