Nov 132018
 

Linsseistään tunnettu Moment on esitellyt uuden 58 millimetrin linssinsä, joka on tarkoitettu älypuhelimille. Linssin avulla älypuhelimella kuvaajat saavat käyttöönsä laitteesta riippuen jopa nelinkertaisen optisen zoomin.

Moment on suunnitellut linssinsä eritoten iPhoneja sekä Galaxy- ja Pixel-puhelimia varten, ja sen voi liittää sekä perinteisellä kokoonpanolla että kaksoiskameralla varustettuun älypuhelimeen. Linssi tarjoaa kaksinkertaisen optisen zoomin, joten monilla nykyajan puhelimilla, joissa kaksinkertainen zoomi on jo valmiina, voi Momentin linssin avulla päästä jopa neljä kertaa lähemmäs kuvattavaa kohdetta kuvanlaadun kärsimättä.

Linssi kiinnitetään älypuhelimeen magneetilla.

Momentin mukaan linssi on valmistettu kuudesta lasikerroksesta, mikä takaa sen, että kyseessä on ”markkinoiden terävin linssi”. Linssi toimii parhaiten f/1.8-aukkokoon kanssa, ja sen avulla voi tehdä muutakin kuin zoomata. Valmistajan mukaan se tarjoaa myös huomattavasti realistisemman boke-efektin tuoden älypuhelinkuvauksen siltäkin osin jälleen rahtusen lähemmäs järjestelmäkameratasoa.

Momentin Tele 58mm -linssi on nyt saatavilla valmistajan verkkokaupasta. Sen suositushinta on 99 Yhdysvaltain dollaria, mutta tämän viikon ajan sen saa omakseen 79 dollarilla. Hintaan lisätään vielä verot ja postikulut, joten Suomesta tilattaessa linssistä joutuu maksamaan 117,79 dollaria, eli noin 105 euroa.

Momentin uusi 58 millimetrin linssi tuo lisäzoomia älypuhelimiin
Lähde: Mobiili.fi