Nov 062018
 

Yungnuo YN450.

Muun muassa objektiiveja valmistava kiinalainen Yungnuo on julkistanut Android-käyttöjärjestelmään pohjautuvan kameran. Uutuus on lisäksi yhteensopiva Canonin objektiivien kanssa.

Yungnuo YN450 on Android-pohjaisen kamera, joka pystyy valokuvaamisen lisäksi hyötymään myös esimerkiksi viestipalveluista ja sosiaalisen median sovelluksista. Toiminnoiltaan Android 7.1 -pohjainen käyttöjärjestelmä on hyvin lähellä älypuhelimia. YN450:ssä on kahdeksanytiminen Qualcommin suoritin, 3 gigatavua RAM-muistia ja 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Tavallisista kameroista poiketen mukana on myös 8 megapikselin etukamera.

Kamera ostetaan kuitenkin kameran takia, ja peilittömässä Yungnuo YN450:ssä on 16 megapikselin 4/3-kenno, johon voi liittää Canonin objektiiveja. Yungnuon mukaan YN450 kykenee myös RAW-kuviin ja sopii täten kokeneemmillekin valokuvaajille.

Mielenkiintoisessa uutuudessa on myös 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä ja GPS-navigointi onnistuu kameralla niin ikään. Yungnuo ei kuitenkaan kertonut, voiko YN450:llä soittaa, eikä pukahtanut järjestelmäkameransa hinnasta tai julkaisuaikataulustakaan.

Mielenkiintoinen uutuus: peilitön kamera Androidilla – yhteensopiva Canon-objektiivien kanssa
Lähde: Mobiili.fi