May 302017
 
Lumia 650 on toistaiseksi viimeisin, todennäköisesti lopullisesti viimeinen, julkistettu Lumia.

Lumia 650 jäi viimeiseksi Lumiaksi, muttei välttämättä Microsoftin viimeiseksi puhelimeksi.

Microsoft ei Windows Phone- ja Windows Mobile -tempauksillaan ole juurikaan onnistunut isoja markkinaosuuksia nappaamaan, mutta yhtiö ei suinkaan ole antanut periksi puhelinpuolella. Tuoreen raportin mukaan Redmondin jättiläinen valmistelee uutta tulemista Windows Mobilelle, kun työn alla on sekä oma puhelin että uusi versio mobiili-Windowsista.

Raportin takana on Microsoftin toimia tarkasti seuraava Thurrott.comin Brad Sams. Hänen mukaansa kaksi erillistä lähdettä Microsoftin sisältä on paljastanut, että yhtiössä kehitetään ja testataan kovaa vauhtia uutta laitetta, ja että sitä varten on olemassa myös oma versionsa Windows Mobilesta.

Sams kertoo aiemminkin kuulleensa huhuja tästä merkittävästä käyttöjärjestelmän uudistuksesta, ja sitä varten kehitetty puhelin käy hänen mukaansa järkeen, sillä Microsoftin kerrotaan tavoittelevan ”uusia kokemuksia” tällä laitteella. Käyttöliittymän sanotaan poikkeavan merkittävästi WIndowsin nykyisestä mobiili-ilmeestä, mutta kehitystyö on vielä sen verran alkutekijöissään, että tarkempia muutoksia ei vielä voida eritellä.

Raportin mukaan kehitystyö on vielä alkuvaiheissaan, ja suunnitelmat voivat vielä muuttua merkittävästi tulevien kuukausien aikana. Aikataulun osalta Sams arvelee, että kehitys ja testaus ovat jo sen verran aktiivisesti käynnissä, ettei julkaisu varsinaisesti ole enää kovin kaukana. Microsoftilla tämä voisi hänen mukaansa tarkoittaa noin vuotta tai enemmän, mutta aikataulu voi olla nopeampikin, mikäli laite saa sisäisessä testauksessa hyvän vastaanoton.

Microsoftin sanotaan valmistelevan Windows Mobilen uutta tulemista – oma puhelin ja uusi Windows-versio työn alla
Lähde: Mobiili.fi