Jul 042017
 
Nokian kehittämä Mercury -tabletti, joka kuitenkin peruttiin.

Nokian kehittämä Mercury -tabletti, joka kuitenkin peruttiin.

Hiljattain kuvia paljastui Microsoftin kehittämästä Surface Mini -tablettilaitteesta, joka peruttiin vain viikkoja ennen sen aiottua julkistusta. Nyt sen ja viime aikoina verkossa kuvissa nähtyjen peruttujen Nokia-puhelinten paljastusten jatkoksi on nähty live-kuvia myös Nokian Windows-minitabletista koodinimeltään Mercury.

Laitteen olemassaolosta on tiedetty jo aiemminkin, ja siitä on myös nähty aiemmin tietokonerenderöityjä kuvia. Tällä kertaa Windows Blog Italian kuvissa nähdään kuitenkin laitteen todellinen prototyyppi.

Nokian minitabletti näyttää pitkälti jättikokoiselta Lumia-puhelimelta. Käytetty materiaali olisi todennäköisesti ollut Lumia-tyyliin polykarbonaattia, ja erityisesti tabletiksi Mercuryn värivaihtoehdot olisivat olleet poikkeuksellisen pirteitä, kuten oranssi ja syaani.

Teknisesti Nokia Mercury sisälsi Intelin x86-pohjaisen Atom-suorittimen, 1-2 gigatavua RAM-muistia, etu- ja takakamerat sekä Windows RT:n sijaan täyden Windows 8 -käyttöjärjestelmän. Laitteessa oli mahdollisesti myös mobiiliyhteydet ja SIM-korttipaikka. Näytön koko lienee noin 7-8 tuumaa.

Nokian minitabletin tärkeä ero Microsoftin itse kehittämästä Surface Ministä oli käyttöjärjestelmässä. Rajatusta Windows RT:stä ei tullut menestystä ja se ajettiin käytännössä nopeasti alas tämän selvittyä, mikä mahdollisesti vaikutti myös Surface Minin kuoppaamisen takana. Näissä kuvissa nähtävä Nokian minitabletti sen sijaan olisi ollut päivitettävissä jopa Windows 10:een.

MSPoweruser toteaa Mercuryn olleen yksi neljästä laitteesta, jotka Microsoft perui Nokian puhelin- ja muun liiketoimintojen siirtyessä sille.

Microsoftin aikanaan hylkäämä Nokian Windows-minitabletti nyt live-kuvissa
Lähde: Mobiili.fi