Jun 302016
 
Microsoftin Surface Pro 4.

Microsoftin Surface Pro 4.

Microsoft on esitellyt alun perin viime lokakuussa lanseeratuista Surface Pro 4 ja Surface Book -laitteistaan uudet yhden teratavun eli 1 024 gigatavun verran tallennusmuistia sisältävät malliversiot.

Uutuudet saapuvat kuitenkin vain 10 markkinalle aluksi ja myöhemmin kesän aikanakin vain muutamiin lisämaihin. Ensimmäisten maiden joukossa ovat Yhdysvallat, Kanada, Australia, Itävalta, Kiina, Ranska, Hong Kong, Uusi-Seelanti, Sveitsi sekä Yhdistynyt kuningaskunta (UK). Näistä maista saatavuus laajenee vielä ensin Saksaan ja Japaniin ja myöhemmin kesän aikana myös Belgiaan, Irlantiin, Luxemburgiin sekä Alankomaihin.

Suomi ei siis ole maiden joukossa, jonne uusi malliversio Surface 4 Prosta nyt luvattaisiin.

Microsoftin loppuvuodesta esittelemä läppärinomainen Surface Book ei myöskään ole puolestaan toistaiseksi saapunut lainkaan Suomen markkinoille.

Yhden teratavun ohella uudet malliversiot sisältävät aiempien tehokkaimpien versioiden tavoin Intelin kuudennen sukupolven Core i7 -suorittimen sekä 16 gigatavua RAM-muistia. Suomen Microsoftin valikoimissa 2 499 euroa maksava Surface Pro 4:n malliston huippuversio tarjoaa yhä 512 gigatavua tallennusmuistia. Surface Pro 4:ssä on 12,3 tuuman näyttö, minkä myötä se sijoittuu tablettien ja läppäreiden välimaastoon erillisen lisänäppäimistönsä kanssa.

Microsoftin mukaan suurta tallennusmuistia voivat tänä pilvitallennuksen aikakautena tarvita monet eri ammattilaiset, kuten video- ja valokuvaajat sekä suurten tiedostojen parissa työskentelevät suunnittelijat ja tutkijat. Lisäksi tallennustilalle voi olla tarvetta, että tarvittavat työtiedostot ja muut dokumentit ovat käytettävissä esimerkiksi lentojen aikana.

Microsoftilta jättimuistillinen Surface Pro 4 – ei luvata Suomeen
Lähde: Mobiili.fi