Dec 062018
 
Microsoft Edge

Microsoft Edge.

Microsoft on tekemässä sen Edge-selaimeensa suurta muutosta ja aikoo tuoda sen vanhemmille Windows-versioille sekä macOS:lle. Microsoft kehittää kokonaan uutta Edge-selainta, joka pohjautuisi Chromiumiin, johon esimerkiksi Googlen Chrome perustuu. Asiasta uutisoi muun muassa Windows Central.

Näyttäisi siltä, ettei Microsoft ole tyytyväinen tämänhetkiseen Edge-selaimeensa. Microsoft Explorerin korvaajaksi Windows 10:ssä tullut selain ei kuitenkaan tullut saataville muilla Windows-versioilla. Uuden Chromium-pohjaisen selaimen Microsoft aikoo tuoda Windows 7:lle, Windows 8:lle ja Applen macOS:lle.

Tällä hetkellä Windows 10 on noin 50 prosentissa Windows-laitteista, joten uusi Edge tulee saataville myös toiselle puoliskolle.

Yksi merkittävä syy uuden Edge-selaimen tekoon on päivitettävyys. Tällä hetkellä Edge-selain päivittyy Windows 10:n mukana, kun taas uusi selain päivittyisi itsenäisesti – monet Insider-ohjelmaan kuuluvat testaajat ovat toivoneet tätä pitkään.

Tällä hetkellä ei ole tietoa, milloin uusi Edge tulee virallisesti saataville. Uuden selaimen teko ei kuitenkaan ole kovinkaan nopeaa. Microsoft on kertonut, että kehittäjille suunnattu esiversio uudesta Edgestä tulee saataville muutaman kuukauden päästä.

Microsoft vahvisti: Edge-selaimeen tekeillä suuri muutos – tulee myös vanhemmille Windowseille ja macOS:lle
Lähde: Mobiili.fi