Feb 052010
 


Maine Coon on ylväs ja kaunis kissarotu.

Maine Coon kissan historiaan liittyy monenlaisia tarinoita. Maine Coon kissat ovat yhden tarinan mukaan syntyneet kissan ja pesukarhun risteymästä. Kissatarinoista uskottavimpana pidetään sitä, että Maine Coon on Amerikkaan matkanneiden laivakissojen monenkarvaisista jälkeläisistä syntynyt risteymä.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana kissamaailmassa ja kirjoissa kerrotaan, että laivakissaksi kutsutaan kissaa, jolla on enemmän varpaita kuin tavallisella kissalla. Se on perinnöllinen vika. Tätä vikaa esiintyy todennäköisesti eniten Maine Cooneilla, mutta perinnöllinen vika on todettu myös muilla kissaroduilla. Tämä vika on kissassa myös ihailtu ominaisuus. Laivakissoja on aikoinaan todella käytetty laivakissoina niiden erityisten kiipeilytaitojen vuoksi. Kerran riitelin erään koiran ystävän kanssa laivakissan olemassaolosta. Hän ei taida vieläkään uskoa laivakissoihin. Minulla tosin ei ole mitään hänen laivakoiraansa vastaan;)

Maine Coon on ollut ihmisen seuralainen ja lemmikki ainakin 1860-luvulta lähtien. Maine Coon kissa on luonnon luoma rotukissa, jota ihminen ei siis ole risteyttänyt. Maine Coon on julistettu Yhdysvalloissa Mainen osavaltion kansalliskissaksi. Suomessa Maine Coon kissat ovat asuneet hiukan yli kaksikymmentä vuotta.

Tunnistettavin Maine Coon kissan ominaisuus on suuret korvat, joissa on karvatupsut. Maine Coon kissan silmät ovat suuret, hiukan vinot ja kaukana toisistaan. Kissan katsetta verrataan pöllön katseeseen. Aikuisen kissan vartalo on lihaksikas. Maine Coon on bodarikissa, hih. Maine Coonin tassut ovat leveät ja pyöreät. Varpaiden välissä on karvatupsut.

Maine Coon kissan värit ja kuviot ovat samat kuin kotikissalla.

Maine Coon on erityisen seurallinen ja huomionkipeä kissa. Maine Coon tarvitsee korkean kiipeilypuun.

Löysin aivan ihanan Maine Coon kissan kuvan. Tämä punainen Maine Coon kissanpentu vei heti sydämeni vetoavalla katseellaan. Kissanpennut ovat kameran lemmikkejä.

Lisätietoa Maine Coon kissasta löydät Suomen Maine Coon kissat ry:n kotisivulta.