Jun 272016
 

Windows 10 Mobile

Windows-puhelimet ovat jääneet paitsi monista suosituista sovelluksista, joista suurin lienee Snapchat. Nyt ilmassa on kuitenkin toivoa, sillä Microsoftin Lumia-tukitiimi on kertonut virallisen Snapchat-sovelluksen olevan työn alla.

Snapchat uudisti keskustelunsa aiemmin tänä vuonna kauttaaltaan.

Snapchat.

Snapchat on lähes itsepäisesti kieltäytynyt julkaisemasta suosittua viestintäsovellustaan Windows Phone -alustalla. Heikkoa Windows-tukea on toki nähty monien sovellusten tapauksessa, yleensä johtuen alustan pienuudesta verrattuna Androidiin ja iOS:iin. Snapchatin tapauksessa vaikuttava tekijä on kuitenkin tuntunut olevan myös se, ettei yhtiön perustaja Evan Spiegel juurikaan arvosta Windows-puhelimia.

Kyseessä onkin eräs huomattavimmista puutoksista Windows-puhelinten sovellusvalikoimassa. Tämä näkyi esimerkiksi alkuvuonna, kun Snapchat oli WishAppListin äänestyksessä selkeästi toivoituin Windows 10 Mobilelta puuttuva sovellus.

Viime viikolla tilanne sai uuden käänteen, kun espanjalainen Lumia-tukisivu otti kantaa Snapchatin ja Windowsin yhteiseen tulevaisuuteen. Lumia Soporten mukaan Microsoft tekee parhaillaan työtä Snapchatin kanssa tuodakseen sovelluksen Windows-puhelimille ”mahdollisimman pian”.

MSPowerUserin artikkelin kommenteissa nostetaan esiin myös toinen keskustelu, jossa tukitiimi näyttää varmistavan yhteistyön edenneen hyvin. Tästä huolimatta Snapchatin saapumista ei vielä kannata pitää varmana, kun ottaa huomioon yhtiön aiemman järkkymättömyyden. Lisäksi satunnainen tukisivu olisi erikoinen tapa ilmoittaa monelle hyvin merkittävästä uutisesta. Toisaalta, kyseessä on hyvin pitkään aikaan ensimmäinen viite Snapchatin saapumisesta Windows-puhelimille, joten varovainen optimismi lienee ansaittua.

Lumia-tuki: Windows-sovellusvalikoiman harmittavin aukko viimein täyttymässä
Lähde: Mobiili.fi