Jun 232016
 

xiaomi logo

Maaliskuun alussa julkaistu Xiaomi Mi5 on ehtinyt olemaan markkinoilla vasta muutaman kuukauden, mutta huhut puhelimen seuraajasta ovat jo kovassa vauhdissa. Tällä hetkellä Xiaomin povataan julkaisevan päivitetyn Mi5s-mallin loppuvuodesta ja samassa yhteydessä esittelevän joukon mielenkiintoisia uudistuksia.

Ehkä merkittävin Mi5s-mallin tuomista uudistuksista on Force Touch -näyttö, joka on tuttu Applen viime vuonna julkaisemasta iPhone 6s -mallista. Force Touchin avulla näyttö kykenee paineentunnistukseen ja kuvakkeita voimakkaammin painamalla, voi puhelin tarjota erilaisia pikavalintoja. Koska Xiaomin kehittämä MIUI-käyttöliittymä ottaa lähtökohtaisestikin enemmän vaikutteita iOS:stä kuin Androidista, voidaan Force Touchissa uskoa käytettävän monia iOS:stä tuttuja kikkoja.

Force Touchin lisäksi toiseksi suureksi uudistukseksi Mi5s:ssä odotetaan ultraäänisormenjälkilukijaa. Toisin kuin perinteinen kapasitiivinen sormenjälkilukija, käyttää ultraäänilukija nimensä mukaisesti sormenjäljen tunnistamiseen ääniaaltoja, jotka tarjoavat monia hyötyjä kapasitiiviseen teknologiaan verrattuna. Suurimpana erona on sormenjäljen tunnistaminen etänä, minkä ansiosta sormenjälkilukija on mahdollista sijoittaa esimerkiksi näytön alle. Toisena hyötynä on turvallisuus, sillä ultraääniaallot tunnistavat sormenjäljen kulkemalla useamman ihokerroksen läpi, minkä ansiosta lukijan huijaaminen on vaikeampaa.

 

Xiaomi Mi 5.

Alkuperäisen Xiaomi Mi 5:n takakamera.

Xiaomi_Mi5-2

Xiaomi Mi 5.

Xiaomi Mi 5 kolmessa värissä.

Xiaomi Mi 5.

Hugo Barra esittelemässä Xiaomi Mi 5 -älypuhelinta MWC:ssä

Hugo Barra esittelemässä Xiaomi Mi 5 -älypuhelinta MWC:ssä.

 

Loppuvuoden Android-lippulaivamallille kovat odotukset – etänä toimiva sormenjälkilukija ja paineentunnistava näyttö
Lähde: Mobiili.fi