Oct 232015
 

facebook logoFacebook on viime aikoina saanut paljon valituksia sovelluksen virrankulutuksesta iOS-laitteilla. Yhtiö päätti selvittää tilannetta ja löysikin sovelluksestaan useita ongelmia, joiden vuoksi Facebook kuluttaa virtaa tarpeettomasti. Nämä on nyt korjattu sovelluksen uusimmassa päivityksessä.

Facebookin iOS-sovelluksen kehitystä johtava Ari Grant on julkaissut tarkemman selosteen sovelluksen virtaongelmista. Ensimmäinen yhtiön löytämä ongelma olivat jatkuvat turhat kyselyt, joita sovellus jostain syystä välitti suorittimelle. Ymmärrettävästi toistuva prosessointi kuluttaa virtaa, vaikka kyselyt eivät johtaisi mihinkään.

Toinen ongelma liittyi sovelluksen ääni-istuntojen käsittelyyn. Jos Facebook-sovelluksesta poistui videon katselun jälkeen, saattoi käytetty ääni-istunto jäädä toisinaan auki äänettömänä. Grantin mukaan tilanne on verrattavissa siihen, kun käyttäjä jättää musiikkisovelluksen soimaan muiden toimien taustalle. Facebook-sovellus jäi siis hereille muiden toimien taustalle, vaikkei sen pitäisi niin tehdä, mikä johti jälleen turhaan virrankulutukseen.

Facebookin iOS-sovellus on saanut näiden löydösten johdosta päivityksen eilen. Sovelluksen päivittäminen on vahvasti suositeltua. Varsinkin, jos Apple-laitteen akkukesto on viime aikoina tuntunut Facebook-käytön ympärillä erityisen heikolta.

Kulutustutkimusten lisäksi Facebook on työstänyt tutun tykkäystoiminnon tilalle laajempaa reaktiotoimintoa. Monipuolisemmat reaktiovalinnat ovat parhaillaan testikäytössä Irlannissa ja Espanjassa.

Loppuuko iPhonestasi virta? Facebook myöntää olevansa osasyyllinen
Lähde: Mobiili.fi