Mar 312016
 

iOS 9.3

iOS 9.3 on aiheuttanut Apple-asiakkaille harmaita hiuksia useilla tavoilla. Viimeisimmäksi ongelmaksi nousi bugi, joka saattoi kaataa sovelluksia linkin klikkaamisen yhteydessä. Nyt Apple on julkaissut lupaamansa korjauspäivityksen.

Joitakin päiviä sitten esiin nousi ongelma, jossa linkit eivät toimineet oikein. Safari-selaimessa tai muussa sovelluksessa linkin klikkaaminen saattoi johtaa sovelluksen jumiutumiseen tai jopa kaatumiseen. Tapauksia on nähty niin iPhoneilla kuin iPadeillakin.

Ongelman syy löytyi nähtävästi iOS-rajapinnasta, jonka turvin eri sovellukset voivat käsitellä verkkolinkkejä. Joissain tilanteissa iOS saattaa joutua käymään läpi erityisen laajoja verkko-osoitteiden hakemistoja, mikä johtaa tarkoituksettomasti jumiutumis- ja kaatumistapauksiin.

Onneksi linkkiongelman pitäisi nyt olla takana päin. Apple on juuri julkaissut uuden iOS 9.3.1 -päivityksen laitteilleen ja muutoslistauksen paraatipaikalta löytyy julistus linkkiongelman korjaantumisesta. Päivityksen voi hoitaa suoraan mobiililaitteesta tai halutessaan myös iTunes-ohjelmiston avulla.

iOS 9.3.1 -päivitys keskittyy korjaamaan käyttäjiä vaivanneen linkkibugin.

iOS 9.3.1 -päivitys keskittyy korjaamaan käyttäjiä vaivanneen linkkibugin.

Linkit toimivat iPhoneilla jälleen – iOS 9.3.1 -korjauspäivitys saapui ladattavaksi
Lähde: Mobiili.fi