Oct 262017
 
LG aikoo loppuvuonna panostaa uuteen V30-huippupuhelimeensa.

LG aikoo loppuvuonna panostaa uuteen V30-huippupuhelimeensa.

LG:n älypuhelinmyynti kasvoi heinä-syyskuutta sekä vuotta aiemmasta että edeltävästä neljänneksestä, mutta tappiot syvenivät jälleen.

LG:n mobiiliyksikkö ylsi 2,81 biljoonan wonin eli noin 2,1 miljardin euron liikevaihtoon, jossa oli 8 prosenttia kasvua viime vuoden heinä-syyskuusta ja 4 prosenttia huhti-kesäkuusta. Liiketappio kuitenkin painui jälleen yli 10 prosenttiin liikevaihdosta. LG:n mobiiliyksikkö teki 375,3 miljardin wonin eli noin 280 miljoonaa euroa liiketappiota. Liikevoiton puolelle yksikkö on yltänyt viime aikoina vain tämän vuoden alussa.

LG:n älypuhelintoimitukset heinä-syyskuun neljänneksellä ylsivät 13,7 miljoonaan laitteeseen, prosentin verran korkeammalle kuin vuotta aiemmin.

LG:n mukaan sen keväällä esitellyn G6-huippupuhelimen myynti oli vakaata ja edullisempien Q6:n ja K-sarjan älypuhelinten myynti vahvaa.

Kuluvalla neljänneksellä LG aikoo keskittyä julkistamansa V30-huippupuhelimen tuomiseen myyntiin ympäri maailmaa sekä kasvattaa Q6:n kaltaisen keskihintaluokan osuutta myynnistä. Se odottaa kuitenkin loppuvuodelta myös tiukkaa kilpailua muiden uutuuksien kanssa.

LG pyrkii parantamaan kustannuskilpailukykyään vahvistamalla tuotannon viemistä alusta- ja moduulipohjaiseen rakenteeseen.

LG teki älypuhelimilla taas rumat tappiot – yli kolme miljoonaa euroa paloi joka päivä
Lähde: Mobiili.fi