Jul 092018
 
Samsung Galaxy S9+

Samsung Galaxy S9+:ssa on yhteensä kolme kameraa – saako sen seuraaja jopa viisi kameraa?

Vaikka Galaxy S10 -puhelinten julkistukseen on vielä useita kuukausia, huhut ja spekulaatiot niiden ympärillä käyvät kuumana. Huhut ovat jo hetken viitanneet siihen, että Galaxy S10+ -mallissa olisi kolme takakameraa. The Bell kertoo, että kolmen takakameran lisäksi Galaxy S10+:ssa on kaksoisetukamera. Asiasta uutisoi muun muassa 9to5Google.

Samsung Galaxy S10+:aan olisi siis tulossa jopa viisi kameraa – kolme taakse, kaksi eteen. Kyseessä ei olisi ensimmäinen Samsungin älypuhelin, jossa on kaksoisetukamera, sillä muun muassa Galaxy A8:ssa on kaksoisetukamera paremman boke-efektin saavuttamiseksi.

LG:ltä odotetaan Samsungin lisäksi huippupuhelinta viidellä kameralla. LG:n tulevassa, mahdollisesti syksyllä esiteltävässä, V40-älypuhelimessa on huhujen mukaan kolmen takakameran lisäksi kaksoisetukamera. Tällä hetkellä kameroiden tekniset yksityiskohdat ovat V40:n osalta vielä pimennossa. V40:n pitäisi tukea kasvojentunnistusta, joten on mahdollista, että kaksoisetukameraa hyödynnetään juuri tässä tarkoituksessa parantamaan tunnistuksen luotettavuutta 3D-mallinnuksella.

Samsung Galaxy S10+:n etukameroiden tekniset yksityiskohdat ovat niin ikään hämäränpeitossa, mutta niitä saatetaan hyödyntää niin paremman boke-efektin saamisessa kuin paremmassa kasvojentunnistuksessa. Tämänhetkisten tietojen mukaan Galaxy S10+:n takakameroina toimisivat 12 megapikselin kamera vaihtuvalla aukolla, 16 megapikselin kamera laajakulmalinssillä ja 13 megapikselin kamera, joka mahdollistaa kaksinkertaisen optisen zoomin.

Galaxy S10 -puhelinten julkistukseen on vielä pitkä aika, joten monet asiat ehtivät varmasti muuttua ja huhuihin kannattaa suhtautua varauksella.

LG ehtii ensin, Samsung perässä? Huippupuhelimeen luvassa viisi kameraa
Lähde: Mobiili.fi