Feb 022018
 

Varavirtalähde.

Aeroflotin matkustajat saivat kokea ikävän yllätyksen lentonsa saavuttua Volgogradiin Venäjällä. Tammikuun 30. päivänä Airbus A320 -lentokoneessa matkustajan varavirtalähde syttyi tuleen, kun matkustajat olivat poistumassa lentokoneesta lentokentälle. Asiasta uutisoi muun muassa BGR.

”Matkustajien poistuessa lentokoneessa normaaliin tapaan yhden matkustajan varavirtalähde alkoi tuottamaan savua”, Aeroflotilta tiedotetaan. Tilanne ei aiheuttanut loukkaantumisia ja se saatiin hoidettua rauhallisesti. ”Henkilökunta sai savun nopeasti kuriin ja matkustajat saatiin poistettua koneesta normaaliin tapaan”, Aeroflotin tiedottaja jatkaa.

Vaikka varavirtalähde syttyi tuleen ja savusi, pysyivät matkustajat tilanteessa rauhallisina. YouTubeen ladatusta videosta näkee, kuinka tilanne kehittyi. Yksi matkustajista tarjosi vesipulloa palon sammuttamiseksi, mutta palo sammutettiin loppujen lopuksi normaalilla palosammuttimella.

Älypuhelimien akkujen ja latureiden syttymiset ja räjähtämiset ovat nykypäivänä edelleen harvinaisia, vaikka uutisia niistä näkeekin usein. Tässä onnettomuudessa oli kuitenkin onni matkassa, koska palo syttyi vasta lennon lopuksi koneen ollessa maassa eikä lentäessä 11 kilometrin korkeudessa.

Lentokone täyttyi savusta varavirtalähteen sytyttyä tuleen
Lähde: Mobiili.fi