Jan 032010
 

Laihdutus vaatii itsekuria. Olen huomannut, että kunnossa pysymiseen on dieettien sijaan paras keino se, että syö tasaisen terveellisesti. Joskus laihdutus tai dieetti voi olla tarpeellinen kenen tahansa kohdalla. Yksinkertaisin laihdutusohje on se, että syö vähemmän kuin aikaisemmin ja harrastaa liikuntaa enemmän kuin aikaisemmin.

Laihduttaminen sujuu helposti, kun tarkkailee, mitä ruoka-aineita ja ruokia päivittäin syö ja kuinka paljon. Tarkkoja mittareita ei välttämättä tarvitse käyttää. Usein laihduttajalle riittää, että hän suurin piirtein tietää, kuinka paljon rasvaa tai sokeria mikäkin ateria sisältää.

Minulla laihdutus tai hoikkana pysyminen sujuu hienosti silloin, kun muistan syödä neljä tai viisi pientä ateriaa päivässä. Jokaisella ateriallani syön marjoja, juureksia, vihanneksia tai hedelmiä. Suosin ruokavaliossani myös täysjyväviljaa. Rasvaton, vähärasvainen ja kolesteroliton ruoka auttaa pitämään minun vartaloni ja terveyteni kunnossa.

Jos laihdutus on sinulle ajankohtaista tai olet muuten kiinnostunut elintarvikkeiden koostumuksesta, Fineli on elintarvikkeiden koostumustietopankki Internetissä. Fineli-sivustolla on tietoa suomalaisten ja Suomessa käytettävien elintarvikkeiden ravintoainekoostumuksesta. Finelin sivustolta löydät tarkat tiedot elintarvikkeen koostumuksesta.

Erityisruokavaliot, kuten kolesteroliton, gluteeniton, rasvaton ja vegaaninen ruokavalio esitellään myös Finelin sivustolla. Löydät helposti tietopankista hakemalla esimerkiksi kaikki rasvattomat elintarvikkeet, ja laihdutus on helpompi toteuttaa, koska reseptit voi suunnitella kevyen ruokavalion ehdoilla.

Laihdutus on iloinen asia, koska myös vähärasvainen ruoka on herkullista, ja valinnanvaraa löytyy.