Nov 262018
 

Googlen aiemmin tänä syksynä esittelemiä Pixel 3 ja Pixel 3 XL -älypuhelimia edullisempi älypuhelinmalli esiintyy jälleen uusissa vuotokuvissa.

Viimeisimmätkin vuotokuvat ovat peräisin venäläissivustolta, tällä kertaa Wylsa.comista. Niissä puhelin nähdään useiden muiden puhelinten rinnalla. Alta löytyvien kuvien lisäksi kuvia on julkaistu venäläissivustolla vielä lisää. Ensi kerran kuvia puhelimesta paljastui toiselta venäläiseltä Rozetked-sivustolta.

Puhelimeen on viitattu venäläissivustoilla Pixel 3 Lite -nimellä. Puhelimen runko on muovia, joka on nykypäivänä alumiini- ja lasirakenteisten puhelinten joukossa melko poikkeuksellista.

Designiltaan puhelin muistuttaa kuitenkin Pixel 3 -älypuhelimia kaksivärisellä takapinnalla sekä erottuvasti väritetyllä virta/lukituspainikkeella. Pixel 3 -huippupuhelimista poiketen edullisemmassa Pixelissä on myös perinteinen 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Tietojen mukaan puhelimen näytön koko on 5,56 tuumaa (yllä kuvassa rinnalla olevassa Pixel 3:ssa 5,5 tuumaa), ja kyseessä on aiemmista Pixel 3 -puhelimista poiketen IPS LCD -näyttö. Tarkkuutta on 2220×1080 pikseliä eikä näytössä ole lovea, mutta ylä- ja alareunukset ovat varsin kookkaat. Takakameran tarkkuus on 12 megapikseliä ja etukameran 8 megapikseliä. Takakamera on mahdollisesti täysin sama kuin Pixel 3:ssa ja Pixel 3 XL:ssä. Etukameroita edullisemmassa mallissa on vain yksi, kun niitä Pixel 3:ssa ja Pixel 3 XL:ssä on kaksi – lisänä tavallisen rinnalla laajakulmaisempi toinen kamera.

Puhelimessa on mainittu olevan Qualcommin ylemmän keskiluokan Snapdragon 670 -järjestelmäpiiri, 4 gigatavua RAM-käyttömuistia sekä 32 gigatavua sisäistä tallennusmuistia ilman muistikorttipaikkaa. Akun kapasiteetti on 2 915 milliampeerituntia.

Pixel 3 Liten hinnaksi on povattu 400-500 dollaria (350-440 euroa), ja julkistus saattaa tapahtua vielä loppuvuoden aikana tai alkuvuodesta. Aiempien koodipaljastusten perusteella Google kehittää Sargo-koodinimellisen lisäksi toista keskihintaista älypuhelinuutuutta, koodinimeltään Bonito, joka olisi varustettu pykälän paremmalla Snapdragon 710 -järjestelmäpiirillä.

Google Pixel vs. Google "Pixel 3 Lite".

Google Pixel vs. Google ”Pixel 3 Lite”.

Google "Pixel 3 Lite" vs. Google Pixel 3 XL.

Google ”Pixel 3 Lite” vs. Google Pixel 3 XL.

Google "Pixel 3 Lite" vs. Google Pixel 3 XL.

Google ”Pixel 3 Lite” vs. Google Pixel 3 XL.

iPhone XS vs. Google "Pixel 3 Lite" vs. iPhone XS Max.

iPhone XS vs. Google ”Pixel 3 Lite” vs. iPhone XS Max.

Nokia 3310 vs. Google "Pixel 3 Lite".

Nokia 3310 vs. Google ”Pixel 3 Lite”.

Kuvavuodot Googlen edullisemmasta Pixel-puhelimesta jatkuvat
Lähde: Mobiili.fi