Jan 132019
 
Yllättävä esiintyminen Google Assistant -laiteseinällä CES-messuilla. Nokia 8110 4G:n ja JioPhonen keskellä Nokia N9:n näköinen puhelin.

Yllättävä esiintyminen Google Assistant -laiteseinällä CES-messuilla. Nokia 8110 4G:n ja JioPhonen keskellä Nokia N9:n näköinen puhelin.

Nokia-puhelinyhtiö HMD Global voi laajentaa vanhoihin Nokia-puhelinmalleihin tukeutuvaa Nokia Originals -tuoteperhettä seuraavaksi Nokia N9:n näköisellä puhelimella, joka perustuu KaiOS-käyttöjärjestelmään.

NokiaMob– ja Nokians.fr-sivustot ovat kertoneet Kaios Technologiesin julkaisseen Facebook-sivuillaan kuvia Googlen Assistant-laiteseinästä Las Vegasin CES-messuilta. Huomio kuvissa kiinnittyy jo myynnissä olevien KaiOS-puhelinten Nokia 8110 4G:n ja intialaisen Reliance Jio -operaattorin JioPhonen välissä esillä olleeseen Nokia-puhelimeen, jonka design on kuvan perusteella käytännössä täysin samanlainen kuin vuonna 2011 esitellyssä Nokian ainoaksi myyntiin tulleeksi MeeGo-puhelimeksi jääneessä Nokia N9:ssä – jopa tuttu syaaniväri mukaan lukien.

Toisin kuin kahdessa puhelimessa rinnallaan, on Nokia N9:n näköisen puhelimen näyttö kuvissa pimeänä eikä Kaios Technologies myöskään ottanut puhelimeen muuten mitään kantaa Facebook-julkaisussaan. KaiOS-puhelimia oli esillä Googlen seinällä, koska Google on tuonut palvelujaan osaksi käyttöjärjestelmää – ja tehnyt siihen myös sijoituksen.

Luotettavana lähteenä tunnetun Nokia anew’n twiitin mukaan kuvissa nähty puhelin voidaan nimetä Nokia Asha -sarjaan. Takavuosien Nokian ”älykkäistä peruspuhelimista” tuttu Asha-brändi kuuluu tätä nykyä HMD Globalin omistukseen.

Toistaiseksi tulevasta puhelimesta ei tiedetä mitään muuta. Todennäköisin julkistusajankohta HMD Globalin uudella Nokia N9:n näköiselle, Asha-brändiä kantavalle ja KaiOS-käyttöjärjestelmälle varustetulle puhelimelle on helmikuun lopun Mobile World Congress -messujen yhteydessä. Myös Nokia Originals -tuoteperheen aiemmat jäsenet Nokia 3310 ja Nokia 8110 4G julkistettiin viime ja edellisvuotena samaan tapaan juuri Barcelonassa.

Kuvapaljastus: Nokia N9:n näköinen Asha-puhelin tulossa HMD Globalilta
Lähde: Mobiili.fi