Sep 032017
 
Tuleeko huippu-iPhonesta iPhone X?

Tuleeko huippu-iPhonesta iPhone X?

iPhone-huhuja on paljon. Todella paljon. Lopulta joku osuu oikeaan ja monet eivät. Pikku hiljaa huhujen myötä tänäkin vuonna tulevista iPhoneista on muodostunut kuitenkin erittäin hyvä kokonaiskuva: päälinjat kaikesta kolmesta tulossa olevasta uutuudesta ja niiden keskeisistä uudistuksista ovat jo hyvin selvillä.

Tulossa on nykyisistä iPhone 7:stä ja iPhone 7 Plussasta hienoisesti uudella tehokkaammalla järjestelmäpiirillä, lasitaustalla ja langattomalla latauksella päivitetyt mallit sekä täysin uusi huippu-iPhone, jossa OLED-näyttö täyttää lähes koko etupuolen ja sormenjälkitunnistus on korvattu 3D-kasvontunnistuksella. Huippu-iPhonen kyljet tulevat olemaan ruostumatonta terästä ja takaa puhelin on myös lasipintainen ja tukee langatonta latausta.

Eniten epäselvyyttä tuntuu yhä olevan mallinimistä. Aiemmin tällä viikolla kuultiin suojakuorivalmistajista peräisin oleva ”tieto”, joiden mukaan uutuuksien mallinimet olisivat iPhone 8, iPhone 8 Plus ja iPhone Edition. Tämä kuulosti varsin järkeenkäyvältä. Nyt kuitenkin on kuultu myös jo muuta.

Alankomaalainen Apple-sivusto iCulture väittää, että huippu-iPhonesta olisikin tulossa iPhone X. Huomattavaa lisätukea tälle tiedolle antaa Twitterissä tuttu vuotaja Evan Blass, joka myös totesi kuulleensa iPhone X:stä.

iPhone Edition ja iPhone X ovatkin olleet todennäköisimpiä nimiä uudelle iPhonelle kuukausien ajan. Muita esillä pidettyjä vaihtoehtoja ovat olleet iPhone 10 ja iPhone Pro, mutta niillä on omat heikkoutensa. Erityisesti iPhone 10 aiheuttaisi ongelmia iPhone-mallinimille jo ensi vuonna ja toisin kuin MacBookeissa ja iPadeissa, Apple tuskin haluaa erotella parasta iPhonea professional-laitteena, vaan pitää sen mielissä sopivana jokaiselle – korkeasta hinnasta huolimatta.

iPhone-julkistus on luvassa 12. syyskuuta. Viimeistään tuolloin ihan varmasti selviää myös, miksi uutta huippu-iPhonea Apple haluaa kutsuttavan.

Jos nyt pitäisi veikata, iPhone X tuntuisi nimenä hyvältä ja luonnolliselta. Se olisi ytimekäs ja erottuva, sopiva iPhonen 10-vuotisjuhlamallille.

Kommentti: sittenkin iPhone X?
Lähde: Mobiili.fi