Feb 152010
 


Kissat suhtautuvat talveen yksilöllisesti. Kissa ja talvi eivät aina ole hyvä pari. Kissoja näkee talvella ulkona paljon harvemmin kuin kesällä, mutta jotkut kissat suorastaan nauttivat talvesta.

Kissa rakastaa tunnetusti lämpimiä paikkoja, ja talvella kissa etsii sisälläkin lämpimintä mahdollista paikkaa, jossa kissan elämästä voi nautiskella kissamaisen itsekkäästi.

Talvi voi myös kiehtoa kissaa. Parhaiten talvella ulkona viihtyvät kissat, jotka muutenkin viihtyvät ulkona. Pitkäkarvaiset kissat kestävät talven kylmyyttä paljon paremmin kuin lyhytkarvaiset kissat. Ole varovainen pentukissan tai lyhytkarvaisen kissan kanssa talviulkoilun suhteen, ettei kissasi kylmety. Kaikki sisäkissat eivät myöskään innostu talviulkoilusta. Kissaa ei pitäisi väkisin totuttaa talviulkoiluun. Pitkä aika kylmässä talvisäässä ei tee kissalle hyvää. Kova pakkanen ei ole suositeltavaa kissalle, mutta kissakin voi hiljalleen tottua pakkaseen. Tarkkaile kissasi käyttäytymistä ulkona. Kissa kyllä kertoo tavalla taikka toisella, koska on aika lähteä takaisin sisälle lämpimään.

Kotini lähellä omakotitalossa asuu kaksi norjalaista metsäkissaa, jotka usein nautiskelevat talvesta kotipihassaan emäntänsä valvonnassa. Norjalainen metsäkissa kestääkin pakkasta tavallista paremmin, koska norjalaisella metsäkissalla on tiheä turkki, tupsukorvat ja tuuhea häntä. Norjalaisen metsäkissan turkki on puolipitkä ja kaksikerroksinen. Talviulkoilu tavallisesti sopii mainiosti erityisesti norjalaiselle metsäkissalle.

Ylläolevassa kissakuvassa kissa ja talvi ovat kaunis yhdistelmä. Kuvassa poseeraa norjalainen metsäkissa, jonka voisin napata kuvasta kotiini, hih.