Oct 072017
 

Face ID:n toiminta perustuu iPhone X:n näyttölovesta löytyviin sensoreihin.

KGI Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuo on tällä hetkellä yksi mobiilimaailman tunnetuimmista ja lainatuimmista analytiikoista. Tuoreimmassa katsauksessaan Kuo käy läpi Android-valmistajien siirtymistä näytön alle sijoitettavien sormenjälkilukijoiden kehittämisestä Applen käyttämään Face ID -kasvojentunnistusteknologiaan. Aikaisemmin sekä Apple että monet Android-valmistajat ovat tutkineet näytön alle sijoitettavia sormenjälkilukijoita, mutta Face ID:n myötä kilpajuoksu uuden sormenjälkiteknologian kehittämiseksi näyttää hiipuneen.

Huolimatta Face ID:n todennäköisestä yleistymisestä myös Android-puhelimissa, ei Kuo usko sormenjälkiteknologian kokonaan katoavan. Aikaisemmin elokuussa Kuo esitti oman arvionsa siitä, että Samsungin Galaxy Note 9 tulee olemaan ensimmäinen puhelin, jossa sormenjälkilukija on sijoitettu näytön alle, ja pitäytyy edelleen tässä arviossa. Tästä huolimatta seuraavan kahden, kolmen vuoden aikana Kuo uskoo Face ID -teknologian olevan Android-puhelimissa kaksi, kolme kertaa yleisempää kuin näytön alle sijoitetut sormenjälkilukijat.

Yhtenä enteenä kasvojentunnistusteknologian yleistymiselle Kuo nostaa esille kasvojentunnistus- ja 3D-sensoriteknologian parissa toimivien alihankkijoiden tuotekysynnän kolminkertaistumisen iPhone X:n julkistamisen jälkeen. Yhtenä johtavista alihankkijoista Kuo mainitsee Qualcomm-Himax-yhteistyön, joka on keskittynyt nimenomaan korkean resoluution 3D-syvyydentunnistusteknologiaan.

Face ID:n käyttöönotto.

Kuvassa Applen Face ID:n käyttöönotto iPhonessa.

Kilpailijat kopioimassa kovaa vauhtia Applen Face ID -teknologiaa?
Lähde: Mobiili.fi