Jun 272016
 
Samsung Galaxy Note 7 teaser

Aiemmin vuotanut oletettu Galaxy Note 7 -promokuva.

Samsungin seuraava Galaxy Note -malli oli viikonloppuna merkittävän vuodon kohteena, kun tunnettu @evleaks eli Evan Blass paljasti laitteesta monia teknisiä tietoja sekä varmisti arvailujen kohteena olleen mallinimen, joka tulee olemaan Galaxy Note7. Nyt Kiinasta kantautuu vielä hieman lisätietoja, joskaan lähde ei tällä kertaa ole aivan yhtä luotettava.

Weibo-verkkosivustolla on vuosien mittaan vuodettu yhtä ja toista faktaa ja fiktiota eri älypuhelinmalleista, ja tällä kertaa väitetty vuoto paitsi toistaa Blassin aiemmin vuotamia tietoja, lisää myös muutamia uusia tiedonjyväsiä. Järjestelmäpiiriksi Note7:ään on kiinalaislähteen mukaan tulossa joko Samsungin Exynos 8893 tai Qualcommin Snapdragon 821. Ne ovat korkeammilla kellotaajuuksilla toimivia, hieman tehokkaampia versioita kevään Galaxy S7 -malleissa käytetyistä Exynos 8890- ja Snapdragon 820 -piireistä. RAM-muistin määräksi Note7:ssä mainitaan kuusi gigatavua.

Yksi mielenkiintoinen, joskin myös hieman kyseenalainen maininta on uusi ”Grace UX” -käyttöliittymä. Tällaisesta Grace UX:stä ei kuitenkaan löyty mainintoja muissa yhteyksissä kuin juuri tässä vuodossa. Samsung on toki testannut useita erilaisia Android-käyttöliittymiä, joista New Note UX -niminen on ollut tänä vuonna rajoitetussa testikäytössä Note5 -laitteissa Kiinassa ja Koreassa.

Muita, jo aiemmin vuodettuja teknisiä tietoja tulevalle Note7:lle ovat iirisskanneri, 5,7-tuumainen 2560 x 1440 pikselin näyttö, 12 megapikselin Dual Pixel -takakamera, viiden megapikselin etukamera, 64 gigatavun sisäinen tallennustila sekä microSD-korttipaikka. Lisäksi Note7:n kerrotaan olevan Galaxy S7:n tavoin vedenkestävä IP68-luokituksen mukaisesti ja värivaihtoehdoiksi on ennustettu mustaa, hopeaa ja sinistä.

Kiinalaislähde: seuraavaan Samsung Galaxy Noteen uusi käyttöliittymä, enemmän tehoa kuin S7:ssä
Lähde: Mobiili.fi