Apr 082018
 
Huawein uskotaan kasvattavan P20-tilauksiaan. Kuvan P20 Pro on kerännyt paljon kiitosta ensiarvioissa.

Huawein uskotaan kasvattavan P20-tilauksiaan. Kuvan P20 Pro on kerännyt paljon kiitosta ensiarvioissa.

Kiinalaiset älypuhelinvalmistajat hakevat ahnaasti kasvua kansainvälisiltä markkinoilta, kertoo DigiTimes, jonka mukaan Huawein sisäinen tavoite tälle vuodelle on jopa 200 miljoonan älypuhelimen toimitukset.

Viime vuonna Huawei toimitti markkinoille 153 miljoonaa älypuhelinta. Tämä merkitsi noin 10 prosentin kasvua vuotta aiemmasta, mihin verrattuna Huawein tälle vuodelle raportoidusti tavoittelema yli 30 prosentin kasvu olisi valtava loikka. Huawei kuitenkin tunnetaan aggressiivisista tavoitteista, joista on myös monesti jääty. Lisäksi Huawein kasvusuunnitelmia tälle vuodelle heikentää Yhdysvaltojen markkinoiden sulkeutuminen siltä siellä suunniteltujen lanseerausten sijaan.

Muista kiinalaisista Xiaomi kasvoi viime vuonna erittäin voimakkaasti vaikeampien vuosien jälkeen nostaen älypuhelintensa toimitusmäärän 96 miljoonaan. DigiTimesin mukaan Xiaomi on jo useamman viime kuukauden ajan pystynyt ylläpitämään yli 10 miljoonan älypuhelimen toimitusvauhtia, ja sillä on mahdollisuus myös kasvattaa vuoden älypuhelintoimituksensa jopa 120-150 miljoonaan.

Lisäksi kiinalaisista myös Oppo ja Vivo tähyävät kansainvälisille markkinoille – ennen kaikkea kehittyville markkinoille, mutta Suomessa tunnetumman mutta kokonaisuutena huomattavasti pienemmän OnePlussan kanssa saman omistajatahon jakavan Oppon on kerrottu suunnittelevan myös Eurooppaan laajentumista.

Kiinalaisvalmistajien nousulle on tehnyt tilaa muun muassa kasvu Intiassa, jossa paikalliset valmistajat ovat viime vuosina menettäneet merkittävästi markkinaosuuksia.

Kiinalaisilla älypuhelinvalmistajilla kovat kasvusuunnitelmat – raportti: Huawein tavoite kasvaa tänä vuonna lähes kolmanneksella
Lähde: Mobiili.fi