Oct 302017
 

OnePlus 3

Tuntuvatko kaikki älypuhelimet samanlaisilta, eikä alalta löydy uusia innovaatioita? Vaikka väittämä voi pitää suurimpien valmistajien kohdalla paikkansa, ei erikoisilta kokeiluilta ole vuosien varrella vältytty. Maanantai-illan kunniaksi olemme keränneet kolme esimerkkiä puhelimista, joissa mielikuvituksen kanssa ei ole säästelty.

1. Runcible

Siinä missä useimmat älypuhelimet ovat suorakulmion muotoisia, ei Runcible kirjaimellisesti sanottuna asetu samaan muottiin. Ympyrän muotoinen älypuhelin muistuttaa ulkonäöltään pitkälti taskukelloa ja tarjoaa joitain nykypuhelinten erikoisimmista ominaisuuksista. Runcible muun muassa hyväksyy puhelimen yhteystietoihin vain 12 ihmistä, joiden kanssa voi puhua puhelimessa – kaikilta muilta tulevat puhelut päätyvät yksinkertaisesti vastaajaan.

Viime vuonna Indiegogo-projektina alkanut Runcible on toistaiseksi poissa myynnistä, sillä puhelimen tuotannossa ja toimituksissa on ilmennyt haasteita. Varmuutta myynnin jatkumisesta ei tällä hetkellä ole.

2. Project Ara

Yksi viime vuosien mielenkiintoisimmista puhelinprojekteista on ollut Googlen Project Ara. Lähtökohtana Project Arassa ovat puhelimeen vaihdettavat moduulit, joilla käyttäjä voi itse päivittää puhelimeen esimerkiksi paremman kameran tai kaiuttimen, ilman että koko puhelinta täytyy vaihtaa.

Esittelynsä jälkeen Project Ara on kohdannut lukuisia käytännön ongelmia ja toistaiseksi konsepti on Googlen puolelta hyllytetty.

3. NoPhone

Joskus hyvältä kuulostava vitsi päätyy hittituotteeksi, josta esimerkkinä käy Gary Dahlin tapaus. Yhdysvaltalainen Dahl aloitti 1970-luvulla lemmikkikivien mainostamisen, mistä sittemmin nousi miljoonabisnes. Älypuhelimissa Dahlin tarinaa yrittää toistaa NoPhone, joka on muovista valettu älypuhelimen runko ilman teknisiä ominaisuuksia.

Erikoisesta konseptista huolimatta NoPhone on saanut osakseen ainakin jonkinasteista menestystä, sillä puhelin on nähty muun muassa amerikkalaisessa Shark Tank -tv-sarjassa (suom. Leijonan luola). Samalla NoPhone on listan ainoa puhelin, jota on myyty edes jossain määrin.

Kaikki älypuhelimet samanlaisia? Näistä puhelimista ei ole mielikuvitusta puuttunut
Lähde: Mobiili.fi