Jan 282018
 

Meltdown- ja Spectre-haavoittuvuuksille on myös omat logonsa.Intel on tuomassa vielä tänä vuonna myyntiin ensimmäiset myös rautatasolla korjauksia hiljattain paljastuneisiin haavoittuvuuksiin sisältävät suorittimet.

Laajasti eri suorittimista paljastuneet Meltdown- ja Spectre-haavoittuvuudet vaativat suorittimiin perustavaa laatua olevia muutoksia. Toistaiseksi ei tiedetä, kuinka laajoja muutoksia Intel ehtii vielä tänä vuonna tuleviin uusiin suorittimiin tehdä, sillä suunnitelmat niistä on alun perin lyöty lukkoon jo kauan sitten.

Intelin toimitusjohtaja Brian Krzanich kertoi tulossa olevista suorittimista Intelin tulosjulkistuksen yhteydessä, kertoo muun muassa Engadget.

Intel on jo aiemmin julkaissut haavoittuvuuksilta suojaavia päivityksiä aiemmille suorittimilleen. Nämä päivitykset kuitenkin heikentävät vaihtelevasti suorituskykyä, minkä lisäksi haavoittuvuuksista Spectreä ei ole edes mahdollista täysin paikata vanhoissa suorittimissa päivityksillä.

Todennäköisesti tavoitteena rautatason korjauksissa on sekä paremman suorituskyvyn säilyttäminen että kattavampi suojaus haavoittuvuuksilta.

Juuri nyt ei ehkä kannata ostaa uutta tietokonetta – Inteliltä tulossa haavoittuvuuksilta korjattuja suorittimia vielä tänä vuonna
Lähde: Mobiili.fi