Oct 202015
 
Vuonna 2013 Aasiassa julkaistu kahden näytön simpukkapuhelin Samsung Galaxy Golden.

Vuonna 2013 Aasiassa julkaistu kahden näytön simpukkapuhelin Samsung Galaxy Golden.

Samsung saattaa olla aikeissa julkaista todellisen huippuluokan simpukkapuhelimen. GFXBench-testisovelluksen tietokannasta on löytynyt listaus mallinumerolla SM-W2016 tehdystä mystisestä puhelimesta, jonka tekniset ominaisuudet muistuttavat hyvin pitkälti Galaxy S6 -malleja.

SM-W2016 on GFXBenchin mukaan varustettu 4,6-tuumaisella HD-näytöllä, Exynos 7420 -suorittimella, kolmen gigatavun käyttömuistilla, 64 gigatavun tallennustilalla sekä viiden ja 16 megapikselin kameroilla. Näyttöä lukuunottamatta ominaisuudet siis vastaavat viime keväänä julkaistuja Galaxy S6 -malleja.

Vielä julkaisematon mahdollinen Galaxy Golden 3 GFXBench-testisovelluksen listauksessa.

Vielä julkaisematon mahdollinen Galaxy Golden 3 GFXBench-testisovelluksen listauksessa.

Joidenkin huhujen mukaan kyseessä olisi tuleva Galaxy S6 Mini, mutta aiheesta uutisoinut GSMArena huomauttaa mallinumeron viittaavan kaksi vuotta sitten esiteltyyn Galaxy Golden -simpukkapuhelimeen, jonka mallinumero oli SM-W2014. Viime vuonna liikkui huhuja mallinumerolla SM-W2015 tehdystä Galaxy Golden 2 -mallista, mutta Samsung ei sellaista lopulta kuitenkaan julkaissut. Siksi myös nyt bongattuun W2016-malliin kannattaa suhtautua varauksella.

GFXBench-listauksen lisäksi uudesta Galaxy Goldenista on tehty havainto myös Intiassa, jonne laite toimitettiin testaukseen. Maahantuontiselvityksessä laitteen verottomaksi hinnaksi oli määritelty 26725 rupiaa, eli noin 365 euroa.

Mikäli Samsung uuden Galaxy Golden -mallin julkaisee, olisi kyseessä lippulaivaluokan simpukka-Android. On kuitenkin hyvin mahdollista, että laite jää vain Aasian markkinoiden erikoisuudeksi.

Julkaiseeko Samsung lippulaivaluokan simpukkapuhelimen? Tekniset tiedot vuotivat
Lähde: Mobiili.fi