Feb 132019
 

Apple logoApplen syyskuussa 2018 erottama asianajaja Gene Daniel Levoff on asetettu tänään syytteeseen sisäpiiritiedon hyväksikäytöstä.

Entistä mielenkiintoisemman tapauksesta tekee se, että Levoff oli Applella vastuussa juuri työntekijöiden osakekauppojen valvonnasta ja sisäpiirisäännösten noudattamisesta.

Julkistamattoman sisäpiiritiedon hyödyntäminen kaupankäynnissä on kielletty.

Yhdysvaltojen arvopaperimarkkinoita valvova SEC kertoo, että Levoff hyödynsi sisäpiiritietoa Applen liikevaihto- ja tulosluvuista useita kertoja käydessään kauppaa arvopapereilla aina vuodesta 2011 lähtien ja vielä vuosina 2015 ja 2016. Laittomat sijoitukset tuottivat 227 000 dollaria voittoina, sekä toisaalta auttoivat Levoffia myös välttämään 377 000 dollaria tappioita myymällä arvopapereita pois ennen osakkeen laskua huonojen uutisten takia.

Esimerkiksi heinäkuussa 2015 Levoff myi lähes kaikki 10 miljoonan dollarin Apple-osakkeensa pois välttäen 345 000 dollarin tappiot ennen kuin Apple julkaisi tuloksen neljännekseltä, jona iPhone-myynti ei yltänyt analyytikoiden odotuksiin.

Vuosikymmenen Applella työskennellyt Levoff oli noussut Applen lakitiimissä korkeaan asemaan, ja hän raportoi suoraan Applen johtoryhmään kuuluvalle lakiasiainjohtajalle. Aluksi toteutetun hyllyttämisen jälkeen Apple antoi hänelle potkut viime syksynä.

Levoff vastasi Applella muun muassa yhtiön sisäpiirisäännösten noudattamisesta. Lisäksi Bloomberg kertoo, että Levoff on nimetty useiden Applen tytäryhtiöiden ja yritysostojen yhteydessä Applen edustajaksi.

Arvopaperimarkkinoiden valvoja SEC hakee Levoffille oikeudessa rahallisia sanktioita sekä kieltoa toimia johtajana tai hallituksen jäsenenä julkisesti listatussa yhtiössä.

Jo potkut saanut Apple-asianajaja syytteeseen sisäpiiritiedon hyväksikäytöstä – oli itse vastuussa Applen työntekijöiden sisäpiirisäännösten valvonnasta
Lähde: Mobiili.fi