Jan 162018
 

Valtaosa vuoden 2018 Motorola-puhelinmallistosta on todennäköisesti paljastunut uusissa, vuotaneissa esityskuvissa.

Kuvat julkaisi Droid-Life-sivusto. Se sai kuvat yhdeltä lähteeltä, mutta ei kyennyt vahvistamaan kuvia toisen lähteen vahvistamina aidoiksi. Kaikki alla voi olla siis myös hyvin taidokasta huijausta, ja tietoihin kannattaa suhtautua varauksella. Jos kuvat eivät ole aitoja ja peräisin Motorolan esitysmateriaalista, olisi kyse kuitenkin kenties historian taidokkaimmasta vuotohuijauksesta mobiilialalla. Materiaalit vaikuttavat toistaiseksi kaikin puolin aidoilta.

Aiemmin tänään kerroimme jo erillisestä Moto E5 -vuotokuvasta.

Moto X5

Joukosta Moto X5 näyttäisi sisältävän iPhone X:n tapaisen näytön lovella näytön yläreunan keskellä. 5,9 tuuman Full HD+ -tarkkuuden (2160×1080 pikseliä) näytön kulmat ovat myös pyöristetyt.

Puhelimessa ei myöskään näy ilmiselvää sormenjälkilukijaa. Mahdollista kuitenkin on, että se olisi takana Moto-logossa. Toinen vaihtoehto on lukijan löytyminen näytöltä ja kolmas sen puuttuminen kokonaan ja korvaaminen kasvojentunnistuksella. Edessä on kaksi kameraa, kuten myös takana. Lisäksi maininnan saavat älykkäät tekoälytoiminnot.

Moto X5:n näytön alareunassa nähdään yksi painike, joka lienee Motorolan ratkaisu virtuaalisesta, eri suuntiin pyyhkäisevästä kotipainikkeesta.

Moto X4:n jatkona Moto X5 sijoittunee hinnaltaan ylempään keskihintaluokkaan.

Moto G6 -mallisto

Moto G6 -puhelimista on kuvien ohella tarjolla myös enemmän teknisiä tietoja.

Tulossa pitäisi olla tulossa Moto G6, Moto G6 Plus ja Moto G6 Play. Viime vuoden Moto X4:n, ja Moto X5:n, tavoin G6-kolmikko on saamassa takaa lasipintaisen rakenteen.

Moto G6 ja Moto G6 Plus sisältävät 18:9-kuvasuhteen näytöt 2160×1080 pikselillä, Moto G6:ssa kooltaan 5,7 tuumaa ja Moto G6 Plussassa 5,93 tuumaa. Molemmissa on 12+5 megapikselin kaksoiskamera takana ja 16 megapikselin kamera edessä.

Moto G6:n pitäisi sisältää Snapdragon 450 -järjestelmäpiiri, Moto G6 Plussan Snapdragon 630. Akkujen kapasiteetit ovat vastaavasti 3 000 ja 3 200 milliampeerituntia. Moto G6 Play sisältää suuremman 4 000 milliampeeritunnin akun.

Moto G6 Play on joukon vaatimattomin: sen 5,7 tuuman näytön tarkkuus jää vain HD-tasolle. Siinä sormenjälkilukija löytyy kuitenkin tyylikkäästi takaa Moto-logosta.

Moto G6 -mallisto saatetaan julkistaa jo helmikuun lopulla Mobile World Congressissa. Moto G6:n hinnaksi Yhdysvalloissa pitäisi tulla noin 240 ja Moto G6 Plussan 330 dollaria.

Moto Z3 ja Moto Z3 Play

Malliston huipulle Motorolalta on tulossa jälleen Moto Z3. Sen edullisempi, samankaltaisen designin tarjoava malli on puolestaan Moto Z3 Play.

Moton Z-sarjan mallit tukevat lisätoimintoja sisältäviä Moto Mods -lisäkuoria, joka asettaa omat rajoituksensa designille.

Uudet Moto Z3 ja Moto Z3 Play ovat saamassa noin 6 tuuman näytöt 2160×1080 pikselin Full HD+ -tarkkuudella. Paljastuneen Moto Z3 -kaksikon lisäksi suunnitelmiin kuuluu ilmeisesti kolmas Moto Z3 -malli tarkemmalla näytöllä ja Qualcommin Snapdragon 845 -huippupiirillä.

Moto Z3 -puhelimissa on kulmistaan pyöristetyt näytöt ja näytön alareunassa nähtävä virtuaalinen, todennäköisesti pyyhkäistävä kotipainike Moto X5:n tavoin. Kuten Moto X5:ssä, myöskään Moto Z3 -puhelimissa ei näy sormenjälkilukijaa. Se saattaa siis löytyä esimerkiksi näytöltä.

Viimeisessä kuvassa alla nähdään Moto Z3 yhdessä 5G Moto Mod -kuoren kanssa. Paksu lisäkuori voisi toimia ensiaskeleena tulevaisuuden seuraavan sukupolven verkkoteknologian tuessa.

Jättimäinen kuvavuotopaljastus uusista Motorola-puhelimista: Moto X5, Moto G6 -mallisto, Moto Z3 ja Moto Z3 Play paljastuivat tietojen kera
Lähde: Mobiili.fi