Oct 092015
 
Light -Android-kamera

Light -Android-kamera

Älypuhelimien kamerat ovat kehittyneet viime vuosina todella paljon. Ne ovat nykyisin pääasiallisia kuvausvälineitä ja ovat näin syöneet varmasti paljon järjestelmä- ja digikameroiden myyntiä. Nyt kalifornialainen startup, Light, on kehittänyt Android-käyttöjärjestelmällä toimivan kamera, jossa on 16 erilaista kameramoduulia.

Kaikki 16 kameramoduulia löytyy laitteen takapuolelta. Niitä ei ole aseteltu mitenkään järjestelmällisesti, joten takapuoli näyttää vähintään mielenkiintoiselta. Mitä hyötyä 16 kameramoduulista sitten on? Niiden avulla voi tehdä erilaisia efektejä ja optinen zoomi.

Kamerassa on viisi linssiä 35 millimetrin polttovälillä, viisi linssiä 70 millimetrin polttovälillä ja kuusi linssiä 150 millimetrin polttovälillä. Näin ollen saadaan optinen zoomi 35-150 millimetrin polttoväleillä. Kun käyttäjä ottaa kameralla valokuvan, se tallentaa sen 10:tä kameraa hyödyntäen tuottaen parhaimmillaan 52 megapikselin kuvia.

Light 2

”Tällä tavalla kameroita tullaan tekemään jatkossa. Järjestelmäkameroita ei ole olemassa enää huomenna”, kertoo Lightin toimitusjohtaja Dave Grannan Re/Coden haastattelussa.

Light -kamera toimii Android-käyttöjärjestelmällä, jonka tarkkaa versionumeroa ei ole kerrottu. Myöskään tarkoista teknisistä ominaisuuksista ei ole tietoa, mutta laite tukee Wi-Fi -yhteyksiä. Normaalisti Light maksaa 1 699 dollaria eli reilut 1 500 euroa. Tällä hetkellä saa kuitenkin 400 dollarin alennuksen. Alennus päättyy 6. marraskuuta. Tällä hetkellä kameran voi tilata vain Yhdysvaltoihin, mutta on hyvin paljon mahdollista, että lähivuosina tällaiset kamerat lisääntyvät – jos siis uskotaan Lightin toimitusjohtajaa.

Alla Light -kameralla otettuja esimerkkikuvia:

Light 3

Light 4

Light 5

Light 6

Light 7

Light 8

”Järjestelmäkamerat eivät ole huomenna enää olemassa” – Startup kehitti Android-kameran 16 kameramoduulilla
Lähde: Mobiili.fi