Jan 102018
 

iPhone SE, iPhone X, iPhone 8 Plus, iPhone 7.

Kantar Worldpanelin julkaisemissa tuoreissa tilastoissa iPhone X on noussut myyntilistojen kärkeen kolmella eri markkinalla. Samaan aikaan Apple on menettänyt markkinaosuuttaan älypuhelinten kokonaismyynnissä.

iPhone X:n vahvinta markkina-aluetta on Japani, jossa puhelin on saanut 18,2 prosenttia kaikista myynneistä. Listan toisella sijalla on iPhone 8 17,2 prosentin osuudellaan.

Iso-Britanniassa iPhone X:n myynnit kattavat 14,4 prosenttia puhelinmyynneistä ja kaikkien iPhone-mallien yhteismyynnit kattavat 49,4 prosenttia markkinasta. Kiinassa Apple on puolestaan muita markkinoita jäljessä, mutta kuuden prosentin markkinaosuudella iPhone X on myös Kiinan myydyin puhelin.

Applen kotimarkkinoilla Yhdysvalloissa iPhone X on ohittanut myynneissä iPhone 8:n ja iPhone 8 Plussan. Applen pääkilpailija Samsung pitää myyntilistoissa kuudetta paikkaa Galaxy S8:n kanssa.

Yhteismyynneissä Apple pitää Yhdysvalloissa 39,8 prosentin markkinaosuutta, Euroopassa (viidessä suurimmassa maassa) 23,9 prosentin markkinaosuutta ja Kiinassa 25 prosentin markkinaosuutta. Verrattuna edelliseen mittaukseen on markkinaosuudessa tapahtunut laskua Yhdysvalloissa (-3,8%) ja Euroopassa (-0,6%), mutta Kiinassa Applen markkinaosuus on noussut (+4,6%).

iPhone X:n ostajia Sydneyn Apple Storen luona.

iPhone X:n ostajia Sydneyn Apple Storen luona.

iPhone X kiilasi myyntilistojen kärkeen – ei estänyt Applen markkinaosuuden laskua
Lähde: Mobiili.fi