Aug 242015
 
iPhone 6:n takakamera.

iPhone 6:n takakamera.

Applen seuraavien puhelinmallien virallinen esittely saattaa olla jo reilun parin viikon päässä, ja eräiden arvioiden mukaan odotettavissa on kaikkien aikojen suurin ”s-päivitys”. Nyt uusin huhu alihankkijoilta väittää, että Apple olisi tuomassa iPhone 6s -mallien kameroihin entistä enemmän megapikseleitä ja valovoimaa.

Huhun mukaan Apple olisi nostamassa iPhonen iSight-takakameran megapikselimäärän kahdeksasta 12:een. Apple ei ole lähtenyt mukaan monien muiden valmistajien harjoittamaan megapikselitaistoon, sillä viimeiset neljä iPhone-sukupolvea on käyttänyt kahdeksan megapikselin takakameraa. Pikselimäärän nostamisen sijaan kuvanlaatuun on toki panostettu, ja esimerkiksi viime syksyn 6 Plus oli ensimmäinen iPhone, josta löytyi optinen kuvanvakaaja.

Nyt Business Insiderin lähde juoruaa, että megapikselimäärä iPhonessa olisi nousemassa puolella, ja samalla itse kennon koko kasvaa. Epäselväksi kuitenkin jää, kasvaako kennon koko suhteessa yhtä paljon, eli säilyykö pikseleiden koko ennallaan. Ongelmana älypuhelimien kameroissa ei perinteisesti ole ollut megapikseleiden määrä, vaan pikseleiden koko, sillä isompi pikseli tallentaa enemmän valoa ja mahdollistaa näin paremman kuvanlaadun.

Huhun mukaan iPhonen kamera olisi suuremman kennon lisäksi saamassa myös uusitun optiikan ja entistä valovoimaisemman aukon. iPhone 6:n takakamera käyttää f/2,2 aukkoa, kun joillain kilpailijoilla on käytössä isompi, jopa f/1,8 tai f/1,9 aukko. Isompi aukko tuo enemmän valoa kennolle, joskin samalla se vaikuttaa myös kameran syväterävyyteen.

Business Insiderin lähde kertoo myös, että iPhone 6s -mallit tulevat edelleen käyttämään viidestä linssielementistä koostuvaa optiikkaa, mutta sanoo Applen testaavan myös kuudesta elementistä koostuvaa optiikkaa, joka saattaisi tulla käyttöön ensi vuonna mahdollisessa iPhone 7 -mallissa. Kuudesta elementistä koostuva linssi voisi auttaa kameraa tallentamaan kuviin enemmän ja monimutkaisempia yksityiskohtia.

iPhone 6s:ään tulossa valovoimaisempi kamera ja enemmän megapikseleitä
Lähde: Mobiili.fi