Jun 062018
 

Intelin logoTietokonekomponentteja valmistava Intel on esitellyt uudenlaista näyttöteknologiaa, joka on suunnattu erityisesti kannettaviin tietokoneisiin. Uuden Low Power Display Technologyn (LPDT) avulla läppärin akunkestoa voidaan pidentää merkittävästi. Intel samalla esitteli läppäriä, jonka akku kesti parhaimmillaan 28 tuntia. Asiasta uutisoivat muun muassa PCMag ja The Verge.

28 tunnin akunkesto saavutettiin Intelin omassa testissä, jossa kannettava toisti videota jatkuvasti. Näytön kirkkaus oli 150 nitiä ja ääntä toistettiin kuulokkeiden kautta. Kannettavan tietokoneen sisuksissa hyrräsi Intelin 15 watin Core i7-8550 -suoritin, jonka tukena oli kahdeksan gigatavua RAM-muistia.

LPDT-teknologiassa näytön asetuksia säädetään jatkuvasti. Virrankulutusta pystytään vähentämään näytön kirkkauden ja ruudunpäivitysnopeuden säätämisellä. Teknogoliaa voidaan käytännössä hyödyntää kaikissa läppäreissä, joissa on Intelin suoritin ja yhden watin näyttö. Nykyisissä läppäreissä uutta teknologiaa ei valitettavasti voida hyödyntää, mutta Sharp ja Innolux jo valmistavat sopivia näyttöjä.

Vaikka kaikilla läppäreillä ei tulla pääsemään 28 tunnin akunkestoon, tuonee Intelin uusi teknologia merkittäviä parannuksia. Intel kertoi, että Dell XPS 13 -läppäriin sijoitettu LPDT-näyttö pidensi läppärin akunkestoa käytöstä riippuen 4-8 tuntia. Intelin mukaan näytön kuvanlaatu ei ole heikentynyt.

Intel esitteli uutta näyttöteknologiaa läppäreihin – kasvattaa akunkeston yli vuorokauteen
Lähde: Mobiili.fi