Jan 042018
 

Instagram logo

Kun Snapchat esitteli vuonna 2013 Stories-päivitykset, on ominaisuus laajentunut räjähdysmäisesti myös muihin sosiaalisen median kanaviin. Tällä hetkellä vastaavaa ominaisuutta on kehitelty Facebookiin, Skypeen, WhatsAppiin ja Instagramiin. Kahdessa viimeksi mainitussa on aloitettu myös päivitysten synkronoinnin testaus, jossa Instagramissa julkaistun päivityksen voi jakaa myös WhatsAppissa.

Tällä hetkellä Instagram-päivitysten jakaminen WhatsAppissa on testauksessa Brasiliassa, joka toimii ominaisuuden pilottimaana. Jakaminen onnistuu Instagram-päivityksen vasemman alakulman plus-painikkeesta ja WhatsAppiin jaettuna päivityksen oikeaan kulmaan tulee näkyviin Instagram-ikoni. Itse päivityksen jakaminen tapahtuu muutamalla painalluksella.

Instagramin tiedottaja kommentoi uuden päivityksen julkaisua TechCrunchille seuraavasti:

”Testaamme aina tapoja parantaa Instagram-kokemusta ja helpottaa hetkien jakamista ihmisten kanssa, jotka ovat sinulle tärkeitä.”

Esimakua uuden päivityksen toiminnasta on saatu brasilialaisesta tecnoblog-blogista, jossa on myös julkaistu kuvankaappauksia päivitysten jakamisesta. Alla näkyvässä kuvassa vasemmalla näkyy Instagram-tarina ja oikealla sama tarina WhatsAppissa jaettuna.

Tulevaisuudessa päivitysten jakamisen odotetaan tapahtuvan yhä useammin sosiaalisen median kanavasta toiseen. Jo aikaisemmin Instagram on antanut käyttäjilleen mahdollisuuden päivitysten jakamiseen Facebookissa ja vastaavasti Facebook on seurannut päivitysten näkyvyyttä Instagramissa. Esimerkiksi tilanteessa, jossa käyttäjä on nähnyt päivityksen aikaisemmin Instagramissa, ei Facebook nosta samaa päivitystä lähtökohtaisesti uutisvirtaan.

Instagram testaa merkittävää muutosta – päivitysten jako jatkossa suoraan WhatsAppiin
Lähde: Mobiili.fi