Dec 272018
 

Instagram logo

Instagramille sattui aiemmin tänään mittava kömmähdys, kun sen pienelle porukalle tarkoitettu merkittävä uudistus lipsahti jakeluun tuhansille ihmisille, vieläpä sovellusta päivittämättä.

Instagramin syötettä on palvelun alkuajoista asti selattu pystysuoraan julkaisuja ylöspäin liu’uttamalla. Jo lokakuusta alkaen Instagram on kuitenkin suunnitellut mullistusta, joka muuttaisi radikaalisti sovelluksen toimintaa: vastaisuudessa syöte saattaa toimia tarinatilan julkaisujen tapaan sivuttaissuunnassa.

BGR kertoo tuhansien ihmisten saaneen jättiuudistuksen käyttöönsä tänään, ja, kuten olettaa saattaa, ei käyttäjäkunta vaikuttanut riemastuneen. Uudistus ehti olla käytössä muutamia tunteja, ennen kuin se vedettiin saatavilta ja sovellus palautui entiselleen.

Instagramin uudistus muokkaisi sovelluksen toimintaa perustavalla tavalla.

Instagram ilmoitti myöhemmin tarkoituksena olleen kokeilla uudistusta pienemmällä porukalla, mutta sen mukaan jakeluvaiheen bugi johti siihen, että mullistus levisi laajemmalle kuin alun perin suunniteltiin.

Toteutuessaan Instagramin uudistus muuttaisi sovelluksen toimintaa perustavanlaatuisesti. Syöte toimisi jatkossa tarinatilan tapaan, jolloin julkaisuja selattaisiin sivuttaissuunnassa siten, että näyttöä napauttamalla pääsisi katsomaan seuraavan kuvan. Kommenttikentän saisi näkyviin ylöspäin pyyhkäisemällä ja tarinatila puolestaan aukeaisi alaspäin suuntautuvalla pyyhkäisyllä. Profiileihin uudistus ei toteutuessaan vaikuttaisi.

Mahdollista on toki myös, että Instagram kuoppaa suunnitelmansa, mikäli käyttäjäkunnan palaute on testien jälkeen liian negatiivista. Aiemmin tänä vuonna kilpailijasovellus Snapchat joutui perumaan liian rajuksi koetun uudistuksen käyttäjien protestoitua äänekkäästi.

Instagram mokasi: testattu mullistava uudistus lävähti laajasti saataville
Lähde: Mobiili.fi