Oct 282015
 

not impressed by youtube 6

Verkossa on jo hyvän aikaa pyörinyt meemi, jossa todetaan, ettei teknologia tee vaikutusta ennen kuin YouTube-sovelluksessa myös musiikin taustatoisto on mahdollista. Ominaisuus on ollut erittäin toivottu, sillä monet kuuntelevat puhelimillaan YouTuben soittolistoja, ja koska video on jatkuvasti näkyvissä, ei puhelimella voi tehdä samanaikaisesti muita asioita. Toisto kuluttaa myös nopeasti puhelimen akun loppuun, sillä jatkuvasti näytöllä pyörivä video syö reilusti virtaa.

Looginen kysymys kuuluu, miksi Google ei ole aiemmin lisännyt paljon toivottua ja helposti toteutettavaa ominaisuutta YouTube-sovellukseensa? Vastaus on vähemmän yllättäen raha, sillä YouTuben ollessa taustalla Google ei voi näyttää videoissa mainoksia, joista se kerää tulonsa. Musiikin taustatoistoa haluavien täytyykin liittyä Googlen erilliseen YouTube Red -palveluun, josta veloitetaan kymmenen euroa kuukaudessa.

Niille, jotka eivät halua maksaa musiikin toistosta 120 euroa vuodessa, tarjoaa PhoneArena ohjeita FireTube-sovelluksen lataamiseen. Sovellus hoitaa musiikin taustatoiston Youtube Redin tapaan, eikä sen käyttö maksa yhtään mitään. Google Play -kaupasta sovellusta ei kuitenkaan saa, sillä Google ei luonnollisesti halua levittää liiketoimintaa haittaavaa sovellusta omien kanaviensa kautta.

FireTuben lataamista varten käyttäjien on siirryttävä kolmansien osapuolien sovelluskauppoihin, joista kenties paras esimerkki on Amazon. Sovelluskaupan lataamisen jälkeen (ohessa suora latauslinkki) käyttäjän pitää luoda oma Amazon-tunnus, jonka jälkeen FireTube on ladattavissa puhelimeen. Sovelluksen kanssa suoratoisto onnistuu niin muita sovelluksia käytettäessä kuin puhelimen ollessa kokonaan pimeänäkin.

Ohessa muutama poiminta netissä liikkuneista ”I won’t be impressed by technology” -meemeistä:

not impressed by youtube

not impressed by youtube 5

not impressed by youtube 4

not impressed by youtube 3

not impressed by youtube 2

 

”I won’t be impressed by technology” -meemi sai kyytiä – musiikin taustatoisto YouTubessa vihdoin totta
Lähde: Mobiili.fi