May 012017
 

OnePlus 3 3T Never Settle

OnePlus on julkaissut HydrogenOS-käyttöjärjestelmästään uuden avoimen beetaversion, joka sisältää tuen aptX- ja aptX HD -äänikoodekeille, uutisoi Android Authority. Nämä koodekit mahdollistavat paremman äänenlaadun musiikkia Bluetoothin välityksellä kuunnellessa.

AptX on vähitellen yleistyvä koodekki, joka mahdollistaa paremman äänenlaadun, kun suuria bittivirtoja liikutetaan Bluetooth-yhteyden välityksellä esimerkiksi langattomiin kuulokkeisiin tai kaiuttimiin. Tuki koodekille löytyy esimerkiksi tulevasta Android O -käyttöjärjestelmästä sekä Samsungin uusista Galaxy S8 -puhelimista.

AptX-tuki HydrogenOS:ssä ei välttämättä paljoa lämmitä suomalaista OnePlus 3 -käyttäjää, sillä HydrogenOS on Kiinan markkinoille suunnattu Android-versio, kuin muualla OnePlus käyttää OxygenOS:ää. HydrogenOS:n avoimen beetaversion asentaminen kuitenkin onnistuu myös täällä käytössä oleviin puhelimiin. Lisäksi aptX-tuen löytyminen HydrogenOS:stä enteilee sitä, että tuki on tulossa myös OxygenOS:ään, ja epävirallisen tiedon mukaan tuki olisikin jo beetaversiossa mukana. OxygenOS:n viimeisimmän beetaversion julkaisutiedoista ei löydy mainintaa aptX-tuesta, mutta joidenkin Reddit-käyttäjien mukaan tuki OxygenOS:n beetassa jo olisi.

HydrogenOS-päivitys OnePlus 3:lle tuo aptX-tuen parempaa Bluetooth-ääntä varten
Lähde: Mobiili.fi