Apr 202018
 
Nykyinen Apple iPhone SE.

Nykyinen Apple iPhone SE.

Applen uudesta iPhone SE:stä on kuultu jälleen uusi raportti – tällä kertaa japanilaiselta, ja kohtuullisen luotettavaksi aiemmin osoittautuneelta, Macotakara-sivustolta. Raportti perustuu kuorivalmistajalta saatuihin tietoihin.

Aiemmin tällä viikolla Consumac-sivusto raportoi Euraasian talouskomission tietokantaan ilmestyneen kaikkiaan 11 uutta iPhone-mallia. Toistaiseksi puhelimista ei tiedetä muuta kuin, että kyse on iOS 11 -käyttöjärjestelmällä toimivista älypuhelimista. Kyseinen tietokanta on erittäin luotettava tietolähde tuleville Apple-julkistuksille. Mitä todennäköisimmin tietokannan uusissa iPhone-malleissa on kyse juuri toisen sukupolven iPhone SE:n eri varianteista. Muiden uusien iPhone-mallien julkistusta ja myyntiintuloa odotetaan tavanomaiseen tapaan vasta syksylle. Nyt tietokantaan ilmestyneet iPhone-mallit julkistettaneen touko-kesäkuussa.

Macotakaran mukaan uusi iPhone SE säilyttäisi pitkälti nykyisen designin sekä 4 tuuman näytön. Yksi merkittävä muutos olisi kuitenkin perinteisen kuulokeliitännän poistuminen. Nykyisessä iPhone SE:ssä kuulokeliitäntä vielä on. Sen julkistuksen jälkeen Apple on jättänyt sen pois jo iPhone 7, iPhone 8 ja iPhone X -puhelimista.

Teknisenä uudistuksena uusi iPhone SE sisältäisi uudemman ja suorituskykyisemmän iPhone 7 -puhelimista tutun A10 Fusion -järjestelmäpiirin. Langattoman latauksen tuki säilyy edelleen huhuissa kysymysmerkkinä.

Macotakara kertoo uutuuden olevan tulossa jo toukokuussa, joten julkistus tapahtunee ilman tilaisuutta vain lehdistötiedotteella jo ennen Applen vuotuista kesäkuun WWDC-kehittäjäkonferenssia.

Huhut kuumenevat: Pian julkistettava uusi iPhone SE säilyttämässä tutun designin – ei kuitenkaan enää kuulokeliitäntää
Lähde: Mobiili.fi