May 182018
 
Google Glass -lasien tämän hetken Enterprise Edition -versio.

Google Glass -lasien tämän hetken Enterprise Edition -versio.

Virtuaalitodellisuuden laitteista ja sovelluksista ei ole ainakaan toistaiseksi tullut minkäänlaista hittiä. Katseet on seuraavaksi suunnattu yhä vahvemmin lisättyyn todellisuuteen.

Jonkinlaisena lisätyn todellisuuden pioneerina aiemmilla Google Glass -laseillaan toiminut Google kehittää myös teknologiakumppani Qualcommin ja valmistuskumppani Quantan kanssa omaa uutta lisätyn todellisuuden laitettaan, on WinFuture.de-sivuston Roland Quandt nyt paljastanut.

Uutta Googlen laitetta kuvaillaan Microsoftin HoloLensin kaltaiseksi, ja sen odotetaan heijastavan sisältöjä läpinäkyville linsseille sensorien avulla ikään kuin tosimaailmaan ”kiinnittyen”.

Microsoft HoloLens.

Microsoft HoloLens.

Googlen A65-koodinimellä kehitettävän laitteen kerrotaan toimivan langattomasti. Laite perustuu Qualcommin hiljattain esittelemälle QSC603-piiriille sekä sisältää luonnollisesti useampia kameroita ja mikrofoneja.

Qualcommin QSC603-piiri sisältää yhteensä neljä suoritinydintä, kaksi ARM Cortex-A75 -pohjaista Kryo 300 Gold -ydintä ja kaksi Cortex-A55-pohjaista Kryo 300 Silver -ydintä. Piiri valmistetaan 10 nanometrin tuotantoprosessilla, ja se sisältää tuen myös nopealle Wi-Fi-yhteydelle, Bluetooth 5.1:lle ja GPS-paikannukselle, muttei sisällä integroitua mobiiliverkkoyhteyksien modeemia.

Projektin kerrotaan olevan vielä varsin varhaisessa vaiheessa, sillä Google aloitti keskustelut kumppaneidensa kanssa vasta alkuvuodesta.

Mielenkiintoisesti valmistuskumppanin Quantan kerrotaan työskentelevän myös toisen A66-koodinimellisen laitteen kehitystyössä Meta-startup-yrityksen kanssa. Meta myy jo nykyisin joitakin lisätyn todellisuuden laitteita. Metan Quantan kanssa kehitettävä A66-projekti eroaa Googlen projektista siinä, että työn alla on yhä PC-kaapeliyhteyden vaativa laite.

Googlen lisätyn todellisuuden laitteen julkaisuaikataulusta ei ole toistaiseksi vielä mitään tietoa. Aikataulun perusteella voitaneen kuitenkin jo todeta, että tänä vuonna tuskin tulee vielä valmista.

Myös Applen tiedetään kehittävän omaa lisätyn todellisuuden laitettaan.

Huhu: Google kehittää kumppaneiden kanssa uutta lisätyn todellisuuden laitetta
Lähde: Mobiili.fi