Jan 122019
 
Applen AirPower-latausalusta lataa niin iPhonea, Apple Watchia kuin myös AirPods-koteloa - tarvittaessa myös samanaikaisesti.

Applen AirPower-latausalusta lataa niin iPhonea, Apple Watchia kuin myös AirPods-koteloa – tarvittaessa myös samanaikaisesti.

Applen odotettu – ja ilmoitetusta aikataulustaan myöhästynyt – AirPower-latausalusta on mahdollisesti pian vihdoin tulossa saataville.

Apple ensiesitteli AirPower-alustansa jo vuoden 2017 syksyllä iPhone 8 ja iPhone X -puhelinten rinnalla todeten sen olevan tulossa myyntiin vuoden 2018 aikana. Tämä lupaus ei pitänyt, mutta nyt huhut kertovat AirPowerin tuotannon päässeen alkamaan.

ChargerLAB-sivuston mukaan Applen alihankkija Luxshare Precision on nyt aloittanut AirPower-tuotannon.

AirPower-latausalustan erikoisuus on, että sillä on mahdollista ladata yhtäaikaisesti langatonta latausta tukevia, takaa lasipintaisia iPhone-malleja, Apple Watch -kelloa (syksyllä 2017 esitelty Series 3 tai uudempi) sekä AirPods-kuulokkeiden latauskotelon uutta versiota. Yhdessä AirPowerin kanssa Applen odotetaan tuovan myyntiin myös tämän latauskotelon.

Vastaavia vapaasti sijoittaen useampia laitteita langattomasti lataavia alustoja ei ole nähty vielä markkinoilla ainuttakaan kilpailijoiltakaan, joten tuotteena AirPower on yhä uniikki.

Keskeiseksi ongelmaksi laitteessa nousi raportoidusti ensin liika lämmöntuotanto, jonka takia AirPower ylikuumeni. Liika lämpö vähentää niin latausalustan lataustehoa ladattavien laitteiden lämmetessä liikaa kuin myös rasittaa AirPowerin sisältämää tekniikkaa. AirPowerin toiminta perustuu sen tasaisen pinnan alta löytyviin 21-24 latauskelaan, jotka on sijoitettu toistensa kanssa myös limittäin. Koska keloja on näin suuri määrä, voidaan laitteet sijoittaa alustalle teoriassa vapaasti.

Nyt Apple näyttää ratkaisseen ongelmat. Näin on kertonut Twitterissä vuodenvaihteen jälkeen myös kehittäjä Steve Troughton-Smith, jonka mukaan Apple olisi päässyt ongelmista eroon.

Huhu: Applen aikataulusta myöhästyneen AirPower-latausalustan tuotanto vihdoin käynnistynyt
Lähde: Mobiili.fi