Oct 082018
 
Huawei Watch GT Sport. WinFuture.den vuotama kuva.

Huawei Watch GT Sport. WinFuture.den vuotama kuva.

Huawein tuleva, mitä todennäköisimmin ensi viikolla 16. lokakuuta Mate 20 -huippupuhelinten rinnalla julkistettava uusi Watch GT -älykello on paljastunut jälleen uudessa vuodossa. Viimeisimmänkin paljastuksen takana on WinFuture.de-sivuston Roland Quandt.

Huawei Watch GT on tulossa kahtena versiona, klassisempana mallina sekä täysmustana sporttimallina. Uudessa aiempaa tarkemmassa vuotokuvassa nähdään kellosta viimeksi mainittu sporttiversio.

Tekniikaltaan Huawei Watch GT on tietojen mukaan varustettu 1,39 tuuman pyöreällä AMOLED-näytöllä melko korkealla 454×454 pikselin tarkkuudella (326 PPI), 420 milliampeeritunnin akulla, 4 gigatavulla tallennusmuistia, GPS-paikannuksella sekä tavanomaisilla liike- ja muilla antureilla ja NFC-lähiyhteydellä. Kellossa on myös optinen sykemittari sekä lisäksi myös infrapunalähetin, mahdollisesti kauko-ohjainkäytöä varten.

Klassisemman ja sporttisemman version välillä ei ole toiminnallisia eroja.

Huawei Watch GT:n klassisempi versio. WinFuture.de-sivustolla aiemmin julkaistu vuotanut kuva.

Huawei Watch GT:n klassisempi versio. WinFuture.de-sivustolla aiemmin julkaistu vuotanut kuva.

Materiaaleina rungossa on käytetty myös mustaa keraamia ja ruostumatonta terästä. Rakenne on vedenkestävä 50 metrin syvyyteen asti. Kellon rannekkeet ovat standardia 22 millimetrin kokoa.

Huawein uuden älykellon erikoisuuksiksi mainitaan pitkä akkukesto sekä edullinen hinta.

Akun pitäisi kestää virransäästötilassa jopa 14 päivää, näyttö päällä normaalitilassa 7 päivää sekä GPS-paikannus päällä 20 tuntia. Aiempaa pidempi akkukesto on saavutettu suuremman akkukapasiteetin ohella vähävirtaisella ARM Cortex-M4 -pohjaisella piirillä.

Uutena tietona on selvinnyt, ettei Huawei Watch GT perustukaan Googlen Wear OS -käyttöjärjestelmään. Huawein päätyminen aiempien Wear OS -kellojen jälkeen omaan järjestelmään on myös melko suuri yllätys. Aktiivisuus- ja harjoitteluseurantatoimintojen lisäksi Huawei Watch GT osaa kertoa kuitenkin myös älypuhelimeen saapuvista ilmoituksista. Kellon pitäisi tukea lukuisten erilaisten harjoitusten, mukaan lukien uinti, tallentamista unen seurannan lisäksi.

Huawei Watch GT:stä löytyvä ARM Cortex-M4 -piiri on vähemmän tehokas kuin Qualcommin uusi Snapdragon Wear 3100, mutta myös selvästi virtapihimpi.

Huawei Watch GT:n hinta Euroopassa on asettumassa noin 200 euron tasolle.

Huawein tuleva Watch GT -älykello esillä jälleen uudessa vuodossa – ei sisälläkään Googlen käyttöjärjestelmää
Lähde: Mobiili.fi