Mar 152019
 

Huawei logo Mobile is the Future.

Huawei on vahvistanut kehittäneensä omat käyttöjärjestelmänsä sekä Androidin että Windowsin korvaajaksi, kertoo South China Morning Post. Varasuunnitelma pannaan täytäntöön, mikäli amerikkalaisvalmistajien vaihtoehdot eivät jostakin syystä enää ole saatavilla.

Huawein toimitusjohtaja Richard Yu on vahvistanut yhtiönsä kehitelleen korvaavan käyttöjärjestelmän sekä Androidille että Windowsille. Näin on toimittu siltä varalta, että eripura Yhdysvaltain viranomaisten ja Huawein välillä äityy entisestään ja Googlen ja Microsoftin tuotteet vedetään Huaweille saatavilta.

”Olemme kehittäneet oman käyttöjärjestelmämme. Jos käy niin, että ne (Android ja Windows) eivät enää ole saatavilla, käännymme B-suunnitelman puoleen. Käyttöjärjestelmä on valmis, mutta toivottavasti emme joudu kääntymään sen puoleen”, Yu totesi haastattelussa.

Yun mukaan korvaavat käyttöjärjestelmät otetaan käyttöön vain, mikäli on pakko. Heppoisin perustein ei Huawei aio varasuunnitelmaansa hyödyntää.

Yhdysvaltain viranomaiset kielsivät aiemmin toista kiinalaisvalmistajaa, ZTE:tä, käyttämästä Yhdysvalloissa valmistettuja komponentteja älylaitteissaan seitsemän seuraavan vuoden aikana. Huawei haluaa luonnollisesti varautua samankaltaisten sanktioiden varalta.

Huawei vahvisti varasuunnitelmansa: oma käyttöjärjestelmä kehitettynä valmiiksi
Lähde: Mobiili.fi