Feb 232018
 

Huawei on vahvistanut alta löytyvällä lyhyellä ennakkovideollaan sen tulevien P-sarjan älypuhelinten mallinimeksi ensi kertaa P20. Mallinimi on aiheuttanut hieman arvailua, sillä viime vuoden P10:n jatkoksi olisi loogisesti voinut tulla myös P11. Lopulta P20-mallinimi lienee valittu, koska sen jälkeen vuorossa olevat P30 ja niin edelleen ovat niminä näppärämpiä tulevina vuosina.

Huhujen ja vuotojen mukaan tulossa ovat teknisesti vaatimattomampi P20 Lite sekä huippuluokan P20 sekä P20 Plus (tai P20 Pro). P20-puhelimet tullaan julkistamaan tiistaina 27. maaliskuuta Pariisissa järjestettävässä tilaisuudessa.

Tuoreimmassakin ennakossa Huawei vihjaa jälleen vahvasti kolmesta takakamerasta, joita on huhuttu P20 Plussaan sekä mahdollisesti myös P20-perusmalliin.

Lisäksi käytännössä varmaa on, että huippuluokan kaksi P20-mallia ovat tulossa samalla Kirin 970 -järjestelmäpiirillä kuin on käytössä jo loppuvuonna esitellyssä Mate 10 Prossa. Kirin 970:ssä on panostettu tekoälykykyihin, joita hyödynnetään muun muassa kamerassa kuvauskohteen tunnistuksen perusteella tapahtuvassa kuvausasetusten optimoinnissa. P20-puhelinten julkistuksen yhteydessä on hyvin mahdollista, että Huawei esittelee myös lisää uusia tapoja hyödyntää tekoälyä.

P20-puhelimista on nähty useita vuotoja, joista osa kuitenkin hyvin kyseenalaisia. Koko kolmikkoon saattaa kuitenkin olla tulossa etupuolen laajasti kattava näyttö, jossa on lovi yläreunan keskellä etukameralle ja muille komponenteille.

P20 Litestä on nähty toistaiseksi luotettavampia vuotoja, joten sen osalta on jäljellä vähemmän avoimia kysymyksiä.

Huawei vahvisti: P20 on seuraavan huippupuhelimen nimi – viittaa jälleen myös kolmoiskameraan
Lähde: Mobiili.fi